camcumgirls
Айвове варення з апельсином і корицею

Айвове варення з апельсином і корицею

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно

Інгредієнти для приготування: Айвове варення з апельсином і корицею

  • айва - 1 кг,
  • цукор - 300 г,
  • вода - 300 мл,
  • апельсини - 1-2 шт.,
  • кориця - 1 паличка,
  • бадьян - 3-4 зірочки.

Як приготувати Айвове варення з апельсином і корицею

 

  1. Айву добре вимийте і протріть сухим рушником. Вичистіть серцевину. Поріжте айву тонкими скибочками і складіть в невелику каструлю. Засипте цукром і поставте на невеликий вогонь на півгодини. Періодично помішуйте дерев’яною ложкою.
  2. Серцевини айви залийте водою і доведіть до кипіння. Залиште на невеликому вогні на півгодини.
  3. Потім рідину процідіть через щільну тканину, серцевину ретельно відіжміть – в ній міститься пектин. Процідіть сік з пектином ще раз, додайте сік апельсина, паличку кориці, зірочки бадьяна і дайте покипіти на невеликому вогні близько 20 хвилин.
  4. Потім додайте сік до варення і прокип’ятіть разом на невеликому вогні ще 15 хвилин.
  5. Варення розлийте по стерилізованих баночках, попередньо діставши з нього корицю і бадьян. Закатайте стерилізованими кришками.
Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал