camcumgirls
Англійський пудинг

Англійський пудинг

Рівень складності: Складно
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 12

Інгредієнти для приготування: Англійський пудинг

  • борошно: 350 г.
  • цукор: 350 г.
  • вершкове масло: 350 г.
  • яйця: 6 шт.
  • бренді: 200 мл
  • фініки: 150 г
  • інжир: 150 г
  • курага: 150 г.
  • мигдаль: 150 г
  • вишні консервовані: 2 ст. ложки
  • терта цедра апельсина: 2 ст. ложки
  • мелена кориця: 1 ч. ложка
  • порошок для печива: 1 пакетик
  • дрібка солі, вершкове масло для змащування форми

Як приготувати Англійський пудинг

Готуємо так:

1. За кілька днів до приготування пудинга інжир замочити в бренді. Перед приготуванням зайву рідину злити 9не виливати), інжир обсушити і нарізати дрібними шматочками. Курагу помити, замочити в гарячій воді на 15-20 хвилин, обсушити і теж порізати невеличкими кусочками. Фініки змолоти на м’ясорубці, мигдаль подрібнити. Змішати сухофрукти, мигдаль та консервовані вишні.

2. Вершкове масло збити з апельсиновою цедрою, додати цукор і збивати до утворення однорідної, густої та пухкої маси. Продовжуючи збивати, ввести у массу по одному яйцю.

3. Борошно перемішати з порошком до печива, дрібкою солі та меленою корицею й обережно ввести його у масляно-яєчну массу, розтираючи, щоб не було грудочок. Насамкінець додати сухофрукти з вишнями і мигдалем.

4. Форми для пудингів змастити вершковим маслом, викласти массу, накрити зверху пергаментним папером, поверх папер – фольгою, і зав’язати все кулінарною ниткою.

5. Нагріти в глибокій каструлі воду і встановити в неї форми з пудингом так, щоб вода доходила до половини висоти форм. Накрити каструлю кришкою і варити на маленькому вогні 4,5-5 годин, час від часу перевіряючи рівень води в каструлі. Коли вода википатиме, доливати кип’яток до потрібного рівня.

6. Готовий пудинг перевернути з форми на блюдо, полити бренді, в якому вимочувався інжир і подавати гарячим до столу.

 

*  Бренді можна замінити ромом або коньяком. Пудинг можна подати палаючим, або ж декорувати листям та ягодами падуба, вершковим чи заварним кремом, цукровою глазуррю.

Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал