Аніс
Опубліковано 15/05/2013
Аніс – одна з найпоширеніших прянощів в кулінарії. В якості прянощів використовуються переважно плоди анісу, які мають інтенсивний легкий освіжаючий аромат і солодкуватий приємний смак.
У домашній кулінарії зазвичай застосовуються всі частини рослини. Їх використовують як у свіжому, так і в сушеному вигляді. Насіння та зелене листя анісу додають у різноманітні салати. Ця пряність надає насичений свіжий смак будь-якій страві.
Молоді парасольки рослини використовують в зелених борщах, овочевих та молочних супах і кашах. Насіння анісу в якості приправи найчастіше додають у фруктові супи.
Аніс часто використовують при випіканні хліба, а також при приготуванні пирогів, кексів, пряників, печива. З ним хлібобулочні вироби набувають насиченого смаку і аромату. У випічці аніс краще не поєднувати з іншими прянощами, оскільки він має занадто сильний аромат.
Цю пряність нерідко використовують при приготуванні солодких страв і напоїв: чаю, квасу, мусу, киселю. Дуже добре зелень анісу поєднується з запахом і смаком яблук.
Аніс використовують і при засолюванні продуктів. Його часто додають в маринади при засолюванні кабачків, огірків, патисонів. У цьому випадку його рекомендується поєднувати з коріандром, лавровим листом, фенхелем.
Аніс доповнить будь-яку страву з м’яса. Сумішшю з насіння анісу і кориці посипають холодні м’ясні закуски.
Використовують аніс для приготування домашніх настоянок, наливок, пива. На основі анісу в багатьох країнах світу виробляють міцні спиртні напої, такі як аніс, пастис, узо, ципурія, арак, самбука, абсент, мастика.
Детальніше про прянощі читайте тут.
- Макарон французький десерт
- Брауні американські тістечка
- Семіфреддо
- Тарт
- Каперси