camcumgirls
Бабка пасхальна з цукатами

Бабка пасхальна з цукатами

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6

Інгредієнти для приготування: Бабка пасхальна з цукатами

  • борошно: 5 склянок
  • дріжджі : 50 г.
  • молоко: 1 склянка
  • яєчні жовтки: 10 шт.
  • яєчні білки: 3 шт.
  • цукор: 1 склянка
  • вершкове масло: 250 г.
  • родзинки (без кісточок): 1/2 склянки
  • коньяк: 1-2 ст. л.
  • цукати: 1-2 ст. л.
  • цедра лимону: 3 ч. л.
  • кардамон або тертий мускатний горіх: 1 ч.л.
  • ванільний цукор, дрібка солі.

Як приготувати Бабка пасхальна з цукатами

Готуємо так:

1. Заварити 1/2 склянки борошна в 1/2 склянки киплячого молока, розмішати до утворення еластичної маси. Дріжджі розчинити в 1/2 склянки теплого молока, змішати з 1/2 склянки борошна і поставити у тепле місце приблизно на 10 хв. Потім зробити дріжджову суміш, з’єднавши отримане тісто з розчиненими у молоці дріжджами, розмішати її, накрити рушником і поставити у тепле місце, щоб підійшла.

2. Жовтки, цукор і сіль розтерти в однорідну масу і збити до утворення білого кольору. Половину розтертих жовтків влити у дріжджову суміш, додати четвертину склянки борошна, вимісити і залишити підходити протягом години. Потім додати другу половину жовтків, решту борошна і місити тісто доти, доки воно не почне відставати від рук.

3. У готове тісто влити розтоплене масло, вимісити, додати прянощі, коньяк і дати знову підійти. Коли тісто підійде, обім’яти його, додати в нього 1/6 склянки родзинок і майже всі цукати (залишити трохи для оздоблення), попередньо обвалявши їх у борошні. Дати тісту ще раз підійти.

4. Готове тісто перекласти у посипані борошном форми (заповнюючи до половини), посипати зверху рештою родзинок і цукатів, дати підійти, змастити яєчним жовтком і поставити випікатися приблизно на 45 хв. З білків і цукру зробити глазур і прикрасити нею охолоджену готову бабку.

 

 

Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал