Інгредієнти для приготування: Бабка пасхальна з цукатами
- борошно: 5 склянок
- дріжджі : 50 г.
- молоко: 1 склянка
- яєчні жовтки: 10 шт.
- яєчні білки: 3 шт.
- цукор: 1 склянка
- вершкове масло: 250 г.
- родзинки (без кісточок): 1/2 склянки
- коньяк: 1-2 ст. л.
- цукати: 1-2 ст. л.
- цедра лимону: 3 ч. л.
- кардамон або тертий мускатний горіх: 1 ч.л.
- ванільний цукор, дрібка солі.
Як приготувати Бабка пасхальна з цукатами
Готуємо так:
1. Заварити 1/2 склянки борошна в 1/2 склянки киплячого молока, розмішати до утворення еластичної маси. Дріжджі розчинити в 1/2 склянки теплого молока, змішати з 1/2 склянки борошна і поставити у тепле місце приблизно на 10 хв. Потім зробити дріжджову суміш, з’єднавши отримане тісто з розчиненими у молоці дріжджами, розмішати її, накрити рушником і поставити у тепле місце, щоб підійшла.
2. Жовтки, цукор і сіль розтерти в однорідну масу і збити до утворення білого кольору. Половину розтертих жовтків влити у дріжджову суміш, додати четвертину склянки борошна, вимісити і залишити підходити протягом години. Потім додати другу половину жовтків, решту борошна і місити тісто доти, доки воно не почне відставати від рук.
3. У готове тісто влити розтоплене масло, вимісити, додати прянощі, коньяк і дати знову підійти. Коли тісто підійде, обім’яти його, додати в нього 1/6 склянки родзинок і майже всі цукати (залишити трохи для оздоблення), попередньо обвалявши їх у борошні. Дати тісту ще раз підійти.
4. Готове тісто перекласти у посипані борошном форми (заповнюючи до половини), посипати зверху рештою родзинок і цукатів, дати підійти, змастити яєчним жовтком і поставити випікатися приблизно на 45 хв. З білків і цукру зробити глазур і прикрасити нею охолоджену готову бабку.
- Салат «Великоднє яйце»
- Пасхальний борщ з хроном
- Печиво “Великодні курчата”
- Великодня закуска “Чайні яйця”
- Сирна паска з цукатами