Баклажанна ікра

Баклажанна ікра

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно

Інгредієнти для приготування: Баклажанна ікра

  • баклажани - 1 кг,
  • болгарський перець - 700 г,
  • помідори - 700 г,
  • цибуля - 2 шт.,
  • морква - 2 шт.,
  • часник - 4-5 зубців,
  • зелень петрушки - 0,5 пучка,
  • сіль - за смаком,
  • цукор - 2 ст. ложки,
  • оцет (9 %) - 4 ст. ложки.

Як приготувати Баклажанна ікра

  1. Баклажани покладіть у велику каструлю з водою, посоліть і варіть до готовності. Воду злийте, баклажани остудіть.

  2. Перець, помідори і цибулю поріжте кубиками. Моркву потріть на крупній тертці.

  3. На олії обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте моркву і смажте до готовності. Додайте нарізаний перець і смажте до м’якості. Додайте помідори, сіль, цукор і оцет.

  4. Баклажани поріжте кубиками. Додайте до овочів баклажани, накрийте кришкою і тушкуйте 5-7 хвилин. Потім додайте пропущений через прес часник і дрібно нарізану петрушку. Тушкуйте ще 5 хвилин.

  5. Викладіть ікру в стерилізовані банки, накрийте кришками і стерилізуйте 15-20 хвилин. Закрутіть кришками, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Одна відповідь до Баклажанна ікра

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал