Інгредієнти для приготування: Баклажанна ікра
- баклажани - 1 кг,
- болгарський перець - 700 г,
- помідори - 700 г,
- цибуля - 2 шт.,
- морква - 2 шт.,
- часник - 4-5 зубців,
- зелень петрушки - 0,5 пучка,
- сіль - за смаком,
- цукор - 2 ст. ложки,
- оцет (9 %) - 4 ст. ложки.
Як приготувати Баклажанна ікра
-
Баклажани покладіть у велику каструлю з водою, посоліть і варіть до готовності. Воду злийте, баклажани остудіть.
-
Перець, помідори і цибулю поріжте кубиками. Моркву потріть на крупній тертці.
-
На олії обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте моркву і смажте до готовності. Додайте нарізаний перець і смажте до м’якості. Додайте помідори, сіль, цукор і оцет.
-
Баклажани поріжте кубиками. Додайте до овочів баклажани, накрийте кришкою і тушкуйте 5-7 хвилин. Потім додайте пропущений через прес часник і дрібно нарізану петрушку. Тушкуйте ще 5 хвилин.
-
Викладіть ікру в стерилізовані банки, накрийте кришками і стерилізуйте 15-20 хвилин. Закрутіть кришками, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження.
Залишити відповідь
Одна відповідь до Баклажанна ікра
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
скільки олії потрібно?