Закуска Баклажанові човники

Закуска Баклажанові човники

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 4
Час приготування: 50 min

Інгредієнти для приготування: Закуска Баклажанові човники

  • баклажани: 2 шт.
  • помідори: 2 шт.
  • цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • часник: 1-2 зубчики
  • петрушка: півпучка
  • моцарелла: 125 г
  • пармезан: 50 г
  • оливкова олія: 3 ст. ложки
  • червоний гострий перець та сіль: за смаком

Як приготувати Закуска Баклажанові човники

Готуємо так:

  1. Баклажани помити, розрізати поздовж і акуратно вирізати м’якоть. Покласти “човники” з баклажанів у киплячу підсолену воду і варити 10 хвилин. М’якоть баклажанів нарізати кубиками.
  2. Пармезан потерти на дрібній тертці, а моцарелу нарізати тонкими пластинками. Зелену цибулю та зелень петрушки помити, обсушити і дрібно нарізати. Помідори почистити від шкірки і нарізати маленькими кубиками.
  3. Цибулю та часник почистити, дрібно нарізати й підсмажувати на оливковій олії до прозорості. Тоді додати м’якоть баклажанів, а за кілька хвилин – помідори. Посолити, посипати гострим червоним перцем, накрити кришкою, зменшити вогонь і тушкувати 10-12 хвилин. Зняти з вогню і додати дрібно нарізану зелень петрушки та тертий пармезан.
  4. Начинити овочевою начинкою баклажани, викласти зверху шматочки моцарелли і запікати 20 хвилин в духовці при температурі 200 С.

 

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал