Банановий кекс з чорницею і горіхами

Банановий кекс з чорницею і горіхами

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 8
Час приготування: 80 min

Інгредієнти для приготування: Банановий кекс з чорницею і горіхами

  • соєве молоко - 100 мл,
  • лимонний сік - 2 ст. ложки,
  • банани (стиглі) - 3 шт.,
  • цукор - 0,5 склянки,
  • борошно - 2 склянки,
  • сіль - 1/4 ч. ложки,
  • розпушувач - 1,5 ч. ложки,
  • мускатний горіх - 1/3 ч. ложки,
  • мигдаль - 0,5 склянки,
  • чорниця - 1 склянка,
  • мюслі - для посипання кексу.

Як приготувати Банановий кекс з чорницею і горіхами

  1. У соєве молоко влийте лимонний сік.

  2. Стиглі банани очистіть і помніть виделкою. До бананового пюре додайте цукор, перемішайте, додайте суміш з соєвого молока і лимонного соку, перемішайте до однорідності.

  3. Окремо змішайте сухі інгредієнти (борошно, сіль, розпушувач і тертий мускатний горіх).

  4. У бананову масу всипте борошняну.

  5. Почистіть і обсмажте мигдаль. Додайте в тісто, перемішайте.

  6. Покладіть чорницю в тісто і акуратно перемішайте.

  7. У застелену папером для випічки форму викладіть тісто.

  8. Зверху посипте трішки розмоченими у воді мюслями.

  9. Випікайте кекс в розігрітій до 175-180 °С духовці до готовності.

  10. Готовому кексу дайте охолонути на решітці.

     Соєве молоко можна замінити звичайним молоком.

     

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал