Десерт – Бланманже з фісташками

Десерт – Бланманже з фісташками

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 3

Інгредієнти для приготування: Десерт – Бланманже з фісташками

  • молоко: 0,5 л
  • вершки 33%: 250 мл
  • цукор: ½ склянки
  • подрібнені фісташки: ½ склянки
  • крохмаль: 1 ст. ложка
  • мелений мускатний горіх: 0,5 ч. ложки

Як приготувати Десерт – Бланманже з фісташками

Готуємо так:

  1. Розвести крохмаль у половині склянки холодного молока. Решту молока змішати в каструльці з вершками і підігрівати на середньому вогні протягом 5 хвилин.
  2. Додати до молока з вершками подрібнені фісташки, перемішати і поступово, помішуючи, влити молоко з крохмалем.
  3. Поступово всипати в суміш цукор і мускатний горіх, ретельно все перемішати. Готувати суміш на слабкому вогні до загустіння приблизно 40 хвилин.
  4. Розлити суміш в креманки, охолодити і поставити в холодильник на 1,5-2 години, щоб бланманже повністю застигло. Витягнути готовий десерт з холодильника і оздобити за бажанням.

* За бажанням разом з мускатним горіхом можна додати 1 ч. ложку лимонної цедри.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал