camcumgirls
Булочки-трояндочки

Булочки-трояндочки

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 8
Час приготування: 120 min

Інгредієнти для приготування: Булочки-трояндочки

  • борошно: 500 г.
  • кефір: 250-300 мл
  • цукор: 3 ст. ложки
  • дріжджі (сухі) : 2 ст. ложки
  • маргарин: 2 ст. ложки
  • сіль: 1 ч. ложка
  • ванільний цукор за смаком
  • Для начинки
  • яблука: 4-5 шт.
  • цукор і кориця за смаком.

Як приготувати Булочки-трояндочки

Готуємо так:

  1. Цукор змішати з дріжджами, додати сіль, кефір, розтоплений теплий маргарин і борошно. Вимісити еластичне тісто.
  2. Яблука помити, почистити, потерти на великій тертці, додати цукор і корицю за смаком, ретельно перемішати.
  3. Тісто розкачати, змастити олією, викласти на нього шар яблучної начинки і згорнути рулетом. Рулет порізати на шматочки довжиною 3-4 см. Кожен шматочок з одного боку защипнути, а з іншого шари тіста розкрити, наче пелюстки троянд.
  4. Викласти всі булочки-трояндочки у форму для випікання, змастити зверху рослинною олією або збитим яйцем і залишити на 30 хвилин, щоб тісто підійшло. Випікати у розігрітій до температури 180° С духовці протягом 30-40 хвилин (до золотистого кольору). Готові булочки вийняти, відразу ж змастити молоком, накрити чистим рушником і залишити на 10-15 хвилин.

 

  • Як основу для тіста, замість кефіру, можна використати кисле молоко або сметану.
  • Якщо яблука дуже соковиті, після того, як потрете їх, злегка відтисніть сік. Цукор і корицю до яблук додавайте за смаком і залежно від того, наскільки солодкі яблука.
  • Викладати булочки у форму слід доволі близько одна до одної, але не впритул, щоб тісто могло рости.

 

Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Одна відповідь до Булочки-трояндочки

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал