
Булочки-трояндочки
Рівень складності:
Легко
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
8
Час приготування:
120 min
Інгредієнти для приготування: Булочки-трояндочки
- борошно: 500 г.
- кефір: 250-300 мл
- цукор: 3 ст. ложки
- дріжджі (сухі) : 2 ст. ложки
- маргарин: 2 ст. ложки
- сіль: 1 ч. ложка
- ванільний цукор за смаком
- Для начинки
- яблука: 4-5 шт.
- цукор і кориця за смаком.
Як приготувати Булочки-трояндочки
Готуємо так:
- Цукор змішати з дріжджами, додати сіль, кефір, розтоплений теплий маргарин і борошно. Вимісити еластичне тісто.
- Яблука помити, почистити, потерти на великій тертці, додати цукор і корицю за смаком, ретельно перемішати.
- Тісто розкачати, змастити олією, викласти на нього шар яблучної начинки і згорнути рулетом. Рулет порізати на шматочки довжиною 3-4 см. Кожен шматочок з одного боку защипнути, а з іншого шари тіста розкрити, наче пелюстки троянд.
- Викласти всі булочки-трояндочки у форму для випікання, змастити зверху рослинною олією або збитим яйцем і залишити на 30 хвилин, щоб тісто підійшло. Випікати у розігрітій до температури 180° С духовці протягом 30-40 хвилин (до золотистого кольору). Готові булочки вийняти, відразу ж змастити молоком, накрити чистим рушником і залишити на 10-15 хвилин.
- Як основу для тіста, замість кефіру, можна використати кисле молоко або сметану.
- Якщо яблука дуже соковиті, після того, як потрете їх, злегка відтисніть сік. Цукор і корицю до яблук додавайте за смаком і залежно від того, наскільки солодкі яблука.
- Викладати булочки у форму слід доволі близько одна до одної, але не впритул, щоб тісто могло рости.
Залишити відповідь
Одна відповідь до Булочки-трояндочки
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Получилось дуже смачно – рекомендую… Ну а авторовi дякую за рецепт!! 🙂