Часникове масло
Рівень складності:
Елементарно
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
6
Час приготування:
5 min
Інгредієнти для приготування: Часникове масло
- вершкове масло: 250 г
- черемша: 50 г
- часник: 2-3 зубчики
- сіль: за смаком
Як приготувати Часникове масло
Готуємо так:
- Масло витримати при кімнатній температурі, щоб зм’якло, й розділити на дві частини.
- Черемшу помити, подрібнити у блендері, додати до однії з частини масла, посолити за смаком і розтерти.
- Часник почистити, пропустити через часникодавку й додати до другої половини масла. Посолити, перемішати і викласти на харчову плівку у вигляді прямокутника товщиною приблизно 1 см. Поверх викласти масло з черемшою і згорнути рулетом.
- Обгорнути рулет харчовою плівкою і покласти в холодильник чи морозилку, щоб масло затверділо. Охолоджене масло при подачі до столу нарізати на скибочки.
* Таке масло можна намазувати на хліб, а можна додавати до картоплі, каш, макаронів, запіканок, соусів. За бажанням, крім черемші, до нього можна додати й іншу зелень – цибулю, петрушку, круп, зелений часник, молоде листя кульбаби, кропиви тощо.
Залишити відповідь
2 Відповіді до Часникове масло
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
Дуже сподобалася ідея приготування такої от ковбаски з часнику, мені до вподоби його пікантний смак. Тільки от поясніть мені, що таке черемша? Ніколи не чула про такий інгредієнт. В магазинах мого невеличкого міста нічого незвичайного не знайдеш, чим можливо її замінити без особливої втрати смаку?
Черемшу в народі називають леверда або ведмежий часник. Продають його не у магазині а на базарі, раньою весною.