Часникове масло

Часникове масло

Рівень складності: Елементарно
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6
Час приготування: 5 min

Інгредієнти для приготування: Часникове масло

  • вершкове масло: 250 г
  • черемша: 50 г
  • часник: 2-3 зубчики
  • сіль: за смаком

Як приготувати Часникове масло

Готуємо так:

  1. Масло витримати при кімнатній температурі, щоб зм’якло, й розділити на дві частини.
  2. Черемшу помити, подрібнити у блендері, додати до однії з частини масла, посолити за смаком і розтерти.
  3. Часник почистити, пропустити через часникодавку й додати до другої половини масла. Посолити, перемішати і викласти на харчову плівку у вигляді прямокутника товщиною приблизно 1 см. Поверх викласти масло з черемшою і згорнути рулетом.
  4. Обгорнути рулет харчовою плівкою і покласти в холодильник чи морозилку, щоб масло затверділо. Охолоджене масло при подачі до столу нарізати на скибочки.

* Таке масло можна намазувати на хліб, а можна додавати до картоплі, каш, макаронів, запіканок, соусів. За бажанням, крім черемші, до нього можна додати й іншу зелень – цибулю, петрушку, круп, зелений часник, молоде листя кульбаби, кропиви тощо.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Відповіді до Часникове масло

  1. Дуже сподобалася ідея приготування такої от ковбаски з часнику, мені до вподоби його пікантний смак. Тільки от поясніть мені, що таке черемша? Ніколи не чула про такий інгредієнт. В магазинах мого невеличкого міста нічого незвичайного не знайдеш, чим можливо її замінити без особливої ​​втрати смаку?

    • Черемшу в народі називають леверда або ведмежий часник. Продають його не у магазині а на базарі, раньою весною.

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал