
Чіабатта
Опубліковано 19/03/2013
Чіабатта – італійський білий хліб з пшеничного борошна і дріжджів. У перекладі з італійської його назва буквально означає «килимові тапочки». Спочатку чіабатту готували в Лігурії, зараз – по всій Італії, а також у багатьох інших країнах Європи і в США (де її часто використовують для приготування сендвічів).
Чіабатта – хліб з хрусткою скоринкою і великими, нерівномірно розподіленими по м’якоті дірками. В залежності від регіону виготовлення у чіабатти може бути різна текстура м’якоті та щільність скоринки. Серед різновидів чіабатти відзначимо чіабатта Integrale (чіабатта з «цільного» борошна), чіабатта ін латте (чіабатта «на молоці»).
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо переглянути:
-
Фуа-гра
-
Агар-агар
-
Анчоуси
-
Пунш
-
Пармезан