
12 секретів смачної паски
Опубліковано 03/04/2014
Скажу чесно, я ще не пробувала пекти паску. Чомусь мені цей процес завжди здавався надто складним. Але цього року я вирішила – неодмінно спробую! Ось і почала завчасно шукати рецепти пасок і секрети їх приготування. Розсекречувати таємниці випікання дивовижних пасок я вирішила у своєї мами, бабусі і свекрухи – досвідчених господинь, які роками печуть цей смачний символ Великодня. Кулінарними секретами смачної паски вирішила поділитися з вами, дорогі читачі. Думаю, вони стануть у нагоді не лише господиням-початківцям, а й господиням із кулінарним стажем.
Секрети смачної паски
1. Всі продукти, які ви збираєтеся використовувати для приготування пасок, обов’язково повинні бути хорошої якості та першої свіжості. Їх потрібно заздалегідь дістати з холодильника, адже при змішуванні вони мають бути кімнатної температури.
2. Свіжі дріжджі – секрет смачної паски. Для випікання пасок вибирайте живі дріжджі. З ними тісто буде м’яким та насиченим крихітними повітряними бульбашками. Зверніть увагу на те, що свіжі дріжджі легко кришаться та приємно пахнуть молоком.
3. Щоб опара добре піднялася, поставте миску з нею на баняк з теплою (але не гарячою) водою і накрийте чистим рушником.
4. Перш ніж замісити тісто, обов’язково просійте борошно – це ще один секрет смачної паски та легкого повітряного тіста.
5. Тісто для пасок не повинно бути рідким, але і не повинно бути густим, інакше паски або розпливуться під час випікання, або швидко зачерствіють. Дуже важливо дотриматися «золотої середини», тісто повинно вийти повітряним.
6. Тісто має підходити мінімум тричі: перший раз підходить опара, другий раз – замішене тісто, третій раз – тісто, укладене у форми.
7. Перед випіканням в середину паски можна вставити довгу дерев’яну паличку – тоді тісто підніматиметься, чіпляючись за паличку, і паска вийде рівною.
8. Щоб скоринка вийшла засмаженою і не жорсткою, перед випіканням змастіть верхівку паски яєчним жовтком, збитим зі столовою ложкою води.
9. Перш ніж випікати паски, слід ретельно розігріти духовку. Дверцята духовки не можна відчиняти під час випікання паски: тісто може впасти і більше не піднятися.
10. Випікати паску рекомендується в зволоженій духовці, для цього перед випіканням в нижню частину духовки поставте стакан або миску з водою.
11. Приблизний час випікання паски: масою менше 1 кг випікайте 30 хвилин, паску, масою 1 кг – 45 хвилин, масою 1,5 кг – 1 годину, масою 2 кг – 1,5 години.
12. Якщо під час випікання паска починає зверху пригорати, прикрийте її сухим папером або фольгою, змазаною олією.
Notice: Undefined offset: 0 in /home/user3092/patelnya.com.ua/wp-content/themes/patelnya_new/inc/recommend-in-post.php on line 6
Notice: Trying to get property of non-object in /home/user3092/patelnya.com.ua/wp-content/themes/patelnya_new/inc/recommend-in-post.php on line 6