
Виноградна осінь
Опубліковано 11/09/2013
Осінь для мене пахне виноградом: п’янким, запашним, налитим сонцем. Люблю милуватися як м’яке осіннє сонце проникає у густе листя виноградної лози та виграє променями на стиглих соковитих гронах. А ще, люблю ласувати цими смачними та корисними дарами осені.
Виявляється, виноград дуже корисний для здоров’я. Ці ягоди багаті на вітаміни А, С, В6, мінерали – магній, кальцій, калій, фосфор, залізо, селен, а також фолати (похідні фолієвої кислоти). Окрім цього, виноград багатий на флавоноїди – потужні антиоксиданти, які уповільнюють процес старіння організму та зменшують негативний вплив вільних радикалів. Кісточки винограду теж дуже корисні. В них містяться вітаміни А, Е, К та олії, які сприяють омолодженню організму і зміцненню клітин. Тому дієтологи рекомендують їсти виноград зі шкіркою та кісточками. До речі, шкірка винограду сприяє очищенню кишечнику від шлаків. Виноград захищає організм від стресу, швидко відновлює енергію, та зміцнює імунітет.
Щороку, батьки мого чоловіка роблять смачне вино з домашнього винограду. У цьому році і я вирішила приєднатися до родинних традицій та спробувати себе у мистецтві виноробства. Щоб не здаватися справжнісіньким «чайником», перш ніж взятися за діло, вирішила детально дізнатися про те як приготувати вино в домашніх умовах. Оскільки виноград у цьому році вродив щедро, окрім вина, спробую, мабуть, приготувати й інші страви з винограду.
Notice: Undefined offset: 0 in /home/user3092/patelnya.com.ua/wp-content/themes/patelnya_new/inc/recommend-in-post.php on line 6
Notice: Trying to get property of non-object in /home/user3092/patelnya.com.ua/wp-content/themes/patelnya_new/inc/recommend-in-post.php on line 6