Як оздобити випічку та десерти за допомогою кольорового цукру?
Опубліковано 13/01/2014
Шукала цікаві ідеї для оздоблення випічки і випадково натрапила на оригінальні способи перетворення домашніх кондитерських виробів на справжні кулінарні шедеври. Для цього нам знадобиться звичайнісінький цукор.
Кольоровий цукор у вигляді сердечок
За допомогою таких красивих цукрових сердечок ви зможете прикрасити солодкі страви до Дня святого Валентина.
Для кольорового цукру нам знадобиться:
- 2 чашки цукру
- 4 ч. ложки яєчного білка
- харчовий барвник у вигляді пасти
- формочка у вигляді сердечка
- деко для випікання, покрите пекарським папером
Спосіб приготування
У миску висипте 1/4 склянки цукру і трохи барвника, ретельно перемішайте. Якщо вам потрібен яскравіший колір, додайте ще барвника. Додайте 1 ч. ложку яєчного білка, перемішайте, щоб вийшов мокрий розсипчастий цукор. Приготовану масу висипте на деко, розрівняйте рукою або лопаткою і розкачайте качалкою. За допомогою формочки виріжте з цукрової маси сердечка. Якщо серця не тримають форму, додайте ще трохи білка. Зробіть 10-20 сердець та викладіть на деко. Цукрову масу, що залишилася перекладіть у миску і додайте до неї півсклянки цукру і ложку білка, щоб маса стала трохи світлішою ніж попередня. Якщо ви не можете створити бажаний колір, продовжуйте додавати цукор і білок у зазначеній пропорції. З приготованої цукрової маси зробіть ще 10-20 сердечок і викладіть на деко. Таку ж процедуру повторіть ще 2-3 рази, для того щоб вийшло кілька різних відтінків. Усі сердечка запікайте у розігрітій до 90 °С духовці 10 хвилин. Після випічки остудіть і залиште на ніч для того, щоб сердечка застигли.
Кольоровий цукор для посипання випічки
Також кольоровим цукром можна посипати печиво, тістечка та десерти.
Для того, щоб приготувати такий кольоровий цукор, нам знадобляться:
- цукровий пісок (грубі кристали)
- рідкі харчові барвники
- герметичні пакетики з защіпкою
Спосіб приготування
Кілька столових ложок цукру покладіть у пакет, додайте дві краплі харчового барвника. Закрийте пакет і струшуйте поки колір цукру не стане красивим та рівномірним. Підсушіть цукор.
Цукор для напоїв
А ось такий цукор у вигляді сердечок можна подавати до кави, чаю або навіть мохіто.
Для цього нам знадобляться:
- силіконова форма для льоду у формі сердечок
- цукор-пісок
- зелений харчовий барвник
Спосіб приготування
Цукор-пісок добре перемішайте з невеликою кількістю води. Не потрібно його розчиняти у воді, цукор лише повинен стати липким. На 200 грам цукру потрібно приблизно одну столову ложку води. У половину цукру по краплі додайте харчовий барвник і перемішайте до однорідності кольору. Майте на увазі, коли цукор висохне – кольори стануть яскравішими. Кольоровим і звичайним цукром на половину наповніть форми для льоду. Намагайтеся якомога сильніше спресувати цукор. Залиште висихати на ніч. Вранці переконавшись, що сердечка висохли, дістаньте їх з форми і перекладіть у красиву скляну банку.
Кольорові цукрові кульки для чаювання
Ви готуєтесь до святкового застілля або дитячого свята? Як ви плануєте подавати цукор? Пропонуємо вам здивувати гостей та потішити дітей.
Для цього знадобляться:
- цукор
- вода
- харчовий барвник
Спосіб приготування
Харчовий барвник розчиніть у воді до потрібного відтінку. Акуратно введіть фарбу у цукор, перемішайте. Щільно викладіть цукор у силіконові формочки. Залиште на годину. Акуратно переверніть форму і вийміть кульки, просушіть ще півгодини.
Цукор зі сиропом
Для приготування такого красивого цукру нам знадобляться:
- 2/3 склянки цукрового піску
- 1,5 ч. ложки сиропу (ягідного або фруктового)
Спосіб приготування
Сироп вилийте у неглибоку тарілку, розподіліть по всій поверхні. Висипте цукор і швидко, але ретельно перемішайте. Паперовий рушник складіть в 3-4 рази, викладіть на нього цукор тонким шаром. Через деякий час перемішайте виделкою і ще кілька разів у процесі сушіння. Час сушіння залежить від вологості і температури у вашому домі.
Ось так за допомогою власноруч приготованого кольорового цукру, ваші десерти стануть справжніми шедеврами!
Notice: Undefined offset: 0 in /home/artkom/patelnya.com.ua/www/wp-content/themes/patelnya_new/inc/recommend-in-post.php on line 6
Notice: Trying to get property 'cat_ID' of non-object in /home/artkom/patelnya.com.ua/www/wp-content/themes/patelnya_new/inc/recommend-in-post.php on line 6