Десерт «Чорничне задоволення»

Десерт «Чорничне задоволення»

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 2
Час приготування: 50 min

Інгредієнти для приготування: Десерт «Чорничне задоволення»

  • Для кексу:
  • вершкове масло - 50 г,
  • цукор - 40 г,
  • борошно - 50 г,
  • розпушувач - 0,5 ч. ложки,
  • сода - на кінчику ножа,
  • сіль - 1/4 ч. ложки,
  • яйце - 1 шт.,
  • молоко - 1 ст. ложка.
  • Для крему:
  • вершки (33-35% жирності) - 80 мл,
  • маскарпоне - 50 г,
  • цукрова пудра - 20 г,
  • чорниця - 100 г + 20 г для прикраси,
  • збиті вершки - для прикраси.

Як приготувати Десерт «Чорничне задоволення»

  1. Масло кімнатної температури збийте з цукром.

  2. Борошно просійте і змішайте з сухими інгредієнтами.

  3. До масла додайте яйце і молоко, перемішайте, додайте сухі інгредієнти. Замісіть тісто.

  4. Викладіть тісто у форму для маффінів і випікайте в нагрітій до 180 °С духовці 25-30 хвилин.

  5. Вершки збийте до густоти. Додайте маскарпоне і цукрову пудру, перемішайте.

  6. Розімніть виделкою 100 г чорниці.

  7. У склянку викладіть трохи порізаного кексу, полийте чорницею, потім кремом. Повторіть ще раз.

  8. Зверху викладіть цілу чорницю і поставте десерт на ніч у холодильник.

  9. Перед подачею, прикрасьте десерт вершками.

     Якщо ви хочете спростити приготування цього десерту, використовуйте куплений кекс.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал