Десерт «М’ята у горщику»

Десерт «М’ята у горщику»

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 4

Інгредієнти для приготування: Десерт «М’ята у горщику»

  • шоколадне печиво - 10 шт.,
  • шоколад (порізаний) - 1 склянка,
  • цукор - 0,25 склянки + 2 ст. ложки,
  • вершки (жирні) - 1,25 склянки,
  • молоко - 1,25 склянки,
  • вершкове масло (несолоне) - 2,5 ст. ложки,
  • кукурудзяний крохмаль - 3 ст. ложки,
  • какао-порошок (не солодкий) - 2,5 ч. ложки,
  • екстракт м'яти - 0,5 ч. ложки,
  • екстракт ванілі - 0,5 ч. ложки,
  • сіль - маленька дрібка,
  • м'ята для оздоблення.

Як приготувати Десерт «М’ята у горщику»

  1. Перемішайте цукор, крохмаль, какао і сіль. Окремо перемішайте вершки, молоко і ваніль. 1 склянкою рідкої суміші залийте цукрову суміш. Помішуйте, поки крохмаль не розчиниться. Додайте частину рідкої суміші, що залишилася і перемішайте до однорідності. Постійно збиваючи, доведіть до кипіння, варіть до загустіння.
  2. Уменшіть вогонь до мінімуму і додайте шоколад. Поки шоколад тане – збивайте. Зніміть з вогню.
  3. Додайте екстракт м’яти, масло і, поки масло тане, перемішуйте віночком. Приготовану суміш розлийте в 4 склянки. Охолодіть в холодильнику.
  4. Перед подачею верх кожного пудингу посипте 1 ст. ложкою змеленого печива і прикрасьте м’ятою. Даруйте негайно, поки ваш подарунок не розтанув.
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал