Десерт яблука запечені з сухофруктами, горіхами і медом
Рівень складності:
Легко
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
4
Час приготування:
70 min
Інгредієнти для приготування: Десерт яблука запечені з сухофруктами, горіхами і медом
- яблука - 4 шт.,
- курага (нарізана дрібними кубиками) - 1 склянка,
- родзинки - 0,5 склянки,
- грецькі горіхи (порізані) - 0,5 склянки,
- мед - 4 ч. ложки,
- вершкове масло - 4 ст. ложки,
- кориця - 4 палички,
- апельсиновий сік (свіжовичавлений) - 4 шт.,
- лимонний сік і м'ята - за смаком.
Як приготувати Десерт яблука запечені з сухофруктами, горіхами і медом
-
У яблук зріжте верхівку і очистіть їх від шкірки. З яблук вийміть трохи м’якоті, разом з серцевиною. Побризкайте лимонним соком зовні і всередині.
-
Змішайте курагу, родзинки, горіхи, мед, вершкове масло.
-
Наповніть яблука начинкою, прикрийте кришками і встроміть палички кориці.
-
Викладіть яблука у форму, полийте апельсиновим соком. Запікайте 1 годину при 170-180 °С, час від часу поливаючи апельсиновим соком з форми.
Залишити відповідь
Одна відповідь до Десерт яблука запечені з сухофруктами, горіхами і медом
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
Десерт очень аппетитный и полезный, мой ребенок обожает печеные яблоки, и делаю я их частенько. Так же печеные яблоки хорошо помогают при запоре и изжоге. А сколько они содержат витаминов! плюс очень питательная начинка. Только вот нюанс по поводу меда, бытует мнение, что его нельзя подогревать на высоких температурах иначе он превращается в яд.