Інгредієнти для приготування: Домашній майонез
- оливкова олія - 400 мл,
- 2 яєчних жовтки,
- цукрова пудра - 5 г,
- сіль - 3 г,
- домашня гірчиця - 15 г,
- білий винний оцет - 25 мл,
- чорний мелений перець - за смаком.
Як приготувати Домашній майонез
-
Жовтки змішайте до однорідності. Додайте цукрову пудру, сіль, гірчицю, щіпку чорного перцю і ретельно розітріть.
-
Додайте краплю олії. Ретельно розмішайте суміш круговими рухами в одному напрямку, притискаючи кінчик вінчика до дна миски. Так по краплині додайте 25 мл олії. Потім додавайте олію дуже тонкою цівкою, ретельно розмішуючи суміш, до повного розчинення в ній олії. Суміш повинна бути повністю однорідна за консистенцією.
-
Додайте в майонез винний оцет, перемішайте.
-
Перекладіть майонез в чисту суху банку і поставте в холодильник.
Залишити відповідь до Таня Скасувати відповідь
2 Відповіді до Домашній майонез
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
Я роблю домашній майонез по цьому якраз рецепту, але я не міксером все змішую, а блендером – мені здається так і швидше і краще все змішується. А домашній майонез набагато смачніший, кращий від магазинного і консервантів в ньому немає, тому його краще на протязі тиждня з’їдати, щоб не спортився. А якщо на основі домашнього майонезу, ще й салати робити, то вони будуть набагато смачніші.
Я робила домашній майонез. Тільки яйця перед приготуванням варила, бо боюся заразитися сальмонельозом і жовтки клала вже зварені. Все вімішувала, як тут написано. Майонез був густий але…щось мені в ньому не вистачило. Чи мало оцету додала,чи гірчицю, чи ще щось, бо на смак він мені не подобався – був якійсь прісний.