Домашній майонез

Домашній майонез

Рівень складності: Елементарно
Цінова категорія: Дешево
Час приготування: 20 min

Інгредієнти для приготування: Домашній майонез

  • оливкова олія - 400 мл,
  • 2 яєчних жовтки,
  • цукрова пудра - 5 г,
  • сіль - 3 г,
  • домашня гірчиця - 15 г,
  • білий винний оцет - 25 мл,
  • чорний мелений перець - за смаком.

Як приготувати Домашній майонез

  1. Жовтки змішайте до однорідності. Додайте цукрову пудру, сіль, гірчицю, щіпку чорного перцю і ретельно розітріть.

  2. Додайте краплю олії. Ретельно розмішайте суміш круговими рухами в одному напрямку, притискаючи кінчик вінчика до дна миски. Так по краплині додайте 25 мл олії. Потім додавайте олію дуже тонкою цівкою, ретельно розмішуючи суміш, до повного розчинення в ній олії. Суміш повинна бути повністю однорідна за консистенцією.

  3. Додайте в майонез винний оцет, перемішайте.

  4. Перекладіть майонез в чисту суху банку і поставте в холодильник.

Залишити коментар

Залишити відповідь до Таня Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Відповіді до Домашній майонез

  1. Я роблю домашній майонез по цьому якраз рецепту, але я не міксером все змішую, а блендером – мені здається так і швидше і краще все змішується. А домашній майонез набагато смачніший, кращий від магазинного і консервантів в ньому немає, тому його краще на протязі тиждня з’їдати, щоб не спортився. А якщо на основі домашнього майонезу, ще й салати робити, то вони будуть набагато смачніші.

  2. Я робила домашній майонез. Тільки яйця перед приготуванням варила, бо боюся заразитися сальмонельозом і жовтки клала вже зварені. Все вімішувала, як тут написано. Майонез був густий але…щось мені в ньому не вистачило. Чи мало оцету додала,чи гірчицю, чи ще щось, бо на смак він мені не подобався – був якійсь прісний.

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал