Інгредієнти для приготування: Домашній сир з травами і зеленню
- молоко (2,5 % жирності) - 500 мл,
- кефір (2,5 % жирності) - 500 мл,
- яйця - 3 шт.,
- часник - 1-2 зубці,
- сіль - 1-2 ч. ложки,
- червоний гострий перець і кмин - по дрібці,
- зелень (цибуля, шпинат, петрушка, кріп) - 1 пучок.
Як приготувати Домашній сир з травами і зеленню
-
У каструлю влийте молоко і кефір. Нагрійте на середньому вогні, але не кип’ятіть.
-
Яйця збийте з сіллю виделкою.
-
Яєчну суміш влийте в молочно-кефірну тонкою цівкою постійно помішуючи. Варіть на середньому вогні приблизно 10 хвилин, до моменту повного відділення сироватки.
-
Молочно-яєчну масу трохи остудіть. Додайте порізану зелень, кмин, часник і перець, перемішайте.
-
На друшляк постеліть марлю в 4 шари, на марлю викладіть приготовлену масу і дочекайтеся поки стече рідина.
-
Сир перекладіть в контейнер або миску, зверху поставте гніт. Поставте в холодильник на ніч.
Залишити відповідь
Одна відповідь до Домашній сир з травами і зеленню
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Теж готую домашній сир за цим рецептом і моїй родині він дуже подобається. Єдине, що замість кефіру додаю сироватку. Вона робить сир більш ніжним і немає кислого присмаку кефіру. А ще замість гострого червоного перцю кладу солодкий болгарський. У мене донька гострий сир не любить, так і для дітей його не варто класти.