Домашній сир з травами і зеленню

Домашній сир з травами і зеленню

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно

Інгредієнти для приготування: Домашній сир з травами і зеленню

  • молоко (2,5 % жирності) - 500 мл,
  • кефір (2,5 % жирності) - 500 мл,
  • яйця - 3 шт.,
  • часник - 1-2 зубці,
  • сіль - 1-2 ч. ложки,
  • червоний гострий перець і кмин - по дрібці,
  • зелень (цибуля, шпинат, петрушка, кріп) - 1 пучок.

Як приготувати Домашній сир з травами і зеленню

  1. У каструлю влийте молоко і кефір. Нагрійте на середньому вогні, але не кип’ятіть.

  2. Яйця збийте з сіллю виделкою.

  3. Яєчну суміш влийте в молочно-кефірну тонкою цівкою постійно помішуючи. Варіть на середньому вогні приблизно 10 хвилин, до моменту повного відділення сироватки.

  4. Молочно-яєчну масу трохи остудіть. Додайте порізану зелень, кмин, часник і перець, перемішайте.

  5. На друшляк постеліть марлю в 4 шари, на марлю викладіть приготовлену масу і дочекайтеся поки стече рідина.

  6. Сир перекладіть в контейнер або миску, зверху поставте гніт. Поставте в холодильник на ніч.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Одна відповідь до Домашній сир з травами і зеленню

  1. Теж готую домашній сир за цим рецептом і моїй родині він дуже подобається. Єдине, що замість кефіру додаю сироватку. Вона робить сир більш ніжним і немає кислого присмаку кефіру. А ще замість гострого червоного перцю кладу солодкий болгарський. У мене донька гострий сир не любить, так і для дітей його не варто класти.

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал