Домашнє вершкове масло

Домашнє вершкове масло

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно

Інгредієнти для приготування: Домашнє вершкове масло

  • жирні нестерилізовані вершки - 1,2 л,
  • сіль - за смаком.

Як приготувати Домашнє вершкове масло

  1. Вершки кімнатної температури влийте у велику миску. Миску з вершками загорніть подвійним шаром плівки.

  2. У плівці зробіть надрізи так, щоб у них пролазили вінчики міксера. Збивайте вершки на невеликій швидкості, поступово збільшуючи її до максимальної. Спочатку вершки зіб’ються в пишну піну, потім піна стане щільною і, нарешті, змінить колір з білого на блідо-жовтий або білий з жовтими вкрапленнями. Ці вкраплення і є масло. Процес займає як мінімум 8-10 хвилин.

  3. Продовжуйте збивати ще 2-3 хвилини, щоб масло сепарувалося.

  4. Встановіть друшляк в миску, вистеліть його тонкою полотняною серветкою або марлею в кілька шарів. Зніміть з миски плівку, вилийте її вміст в друшляк, залиште на 15 хвилин.

  5. Дерев’яною ложкою або силіконової лопаткою помніть вміст друшляка. Вимішуйте приблизно 5 хвилин.

  6. Додайте сіль за смаком і ще раз перемішайте.

    Домашнє вершкове масло можна приготувати з вашими улюбленими травами або прянощами, наприклад з естрагоном, кропом, петрушкою, кінзою, перцем, розмарином, часником, базиліком або сушеними білими грибами. Для цього, інгредієнти потрібно подрібнити в блендері і змішати з розм’якшеним вершковим маслом і сіллю.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал