Домашня гірчиця «Козацька»

Домашня гірчиця «Козацька»

Рівень складності: Елементарно
Цінова категорія: Дешево

Інгредієнти для приготування: Домашня гірчиця «Козацька»

  • суха гірчиця - 280 г,
  • рослинна олія - 100 мл,
  • оцет (9 %) - 1 склянка,
  • цукор - 5 ст. ложок,
  • вода (для заварювання гірчиці) - 175 мл,
  • вода (для приготування маринаду) - 175 мл,
  • запашний перець, кориця, гвоздика, гіркий перець - за смаком,
  • лавровий лист - 1 шт.

Як приготувати Домашня гірчиця «Козацька»

  1. Приготуйте маринад. У воду покладіть спеції, доведіть до кипіння, варіть 5-8 хвилин. Охолодіть, додайте оцет.

  2. Гірчицю просійте через сито і, помішуючи, залийте окропом, залиште на 10-12 годин в темному прохолодному місці.

  3. З гірчиці злийте воду, перемішайте, додайте рослинне масло (у декілька прийомів), цукровий пісок, змішаний з маринад, перемішайте до отримання однорідної маси.

  4. Гірчицю перекладіть в керамічний, емальований або скляний посуд, накрийте кришкою і витримуйте 24 години.

  5. Готову гірчицю зберігайте в посуді з щільно закритою кришкою в темному прохолодному місці.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Одна відповідь до Домашня гірчиця «Козацька»

  1. Рецепт хороший, тільки друга частина води не включена до послідовностей приготування

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал