Інгредієнти для приготування: Домашня гірчиця «Козацька»
- суха гірчиця - 280 г,
- рослинна олія - 100 мл,
- оцет (9 %) - 1 склянка,
- цукор - 5 ст. ложок,
- вода (для заварювання гірчиці) - 175 мл,
- вода (для приготування маринаду) - 175 мл,
- запашний перець, кориця, гвоздика, гіркий перець - за смаком,
- лавровий лист - 1 шт.
Як приготувати Домашня гірчиця «Козацька»
-
Приготуйте маринад. У воду покладіть спеції, доведіть до кипіння, варіть 5-8 хвилин. Охолодіть, додайте оцет.
-
Гірчицю просійте через сито і, помішуючи, залийте окропом, залиште на 10-12 годин в темному прохолодному місці.
-
З гірчиці злийте воду, перемішайте, додайте рослинне масло (у декілька прийомів), цукровий пісок, змішаний з маринад, перемішайте до отримання однорідної маси.
-
Гірчицю перекладіть в керамічний, емальований або скляний посуд, накрийте кришкою і витримуйте 24 години.
-
Готову гірчицю зберігайте в посуді з щільно закритою кришкою в темному прохолодному місці.
Залишити відповідь
Одна відповідь до Домашня гірчиця «Козацька»
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
Рецепт хороший, тільки друга частина води не включена до послідовностей приготування