Ельзаський пиріг з яблуками

Ельзаський пиріг з яблуками

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 8

Інгредієнти для приготування: Ельзаський пиріг з яблуками

  • Для тіста:
  • борошно - 220 г,
  • вершкове масло - 110 г,
  • цукрова пудра - 50 г,
  • жовток - 1 шт.,
  • сіль - на кінчику ножа.
  • Для начинки:
  • яблука (кислі) - 1 кг,
  • лимонний сік - 2 ст. ложки,
  • цукор - 100 г,
  • яйця - 3 шт.,
  • вершки - 125 мл,
  • цедра 1 лимона,
  • цукрова пудра - для посипання.

Як приготувати Ельзаський пиріг з яблуками

  1. Приготуйте пісочне тісто. У просіяне борошно покладіть шматочки вершкового масла, цукрову пудру, жовток і сіль. Порубаєте ножем, щоб всі компоненти з’єдналися в крихту. Потім вимісіть руками до однорідної маси. Місити слід не надто довго, бо масло почне плавитися і тісто стане ламким. Сформуйте кулю.

  2. Загорніть тісто в плівку і поставте в холодильник на 1 годину. Тісто розтачайте в корж тонким шаром (3 мм). Викладіть в низьку форму. Сформуйте бортики, зайве зріжте.

  3. Яблука розріжте на 4 частини, видаліть зернятка. Четвертинки яблук збризніть соком лимона і укладіть щільно на тісто.

  4. Приготуйте крем. Збийте вершки і яйця. Вилийте крем на яблука.

  5. Випікайте в попередньо нагрітій до 190 ° С духовці протягом 30 хвилин. Остудіть трохи в формі, потім викладіть для подальшого охолодження. Посипте цукровою пудрою.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал