Фарширований гарбуз «Карета для Попелюшки»

Фарширований гарбуз «Карета для Попелюшки»

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Час приготування: 90 min

Інгредієнти для приготування: Фарширований гарбуз «Карета для Попелюшки»

  • гарбуз - 1,5-2 кг,
  • м'ясний фарш - 300-350 г,
  • цибуля - 2 шт.,
  • рис (довгозернистий) - 1 склянка,
  • болгарський перець - 1 шт.,
  • морква - 1 шт.,
  • помідори - 2 шт.,
  • зелень петрушки - 1 пучок,
  • бульйон (овочевий або м'ясний) - 1 склянка,
  • часник - 2-3 зубці,
  • сіль, чорний мелений перець за смаком,
  • оливкова олія для смаження.

Як приготувати Фарширований гарбуз «Карета для Попелюшки»

  1. Гарбуз помийте, зріжте кришечку і за допомогою ложки вийміть м’якоть. Усередині гарбуз посоліть і поперчіть.
  2. На сковороді розігрійте оливкову олію і обсмажте фарш з нарізаною цибулею і морквою. Помідори і перець поріжте кубиками і також обсмажте. Рис відваріть до напівготовності. Змішайте в мисці рис, перець з помідорами, фарш з морквою і цибулею. Додайте подрібнену петрушку і пропущений через прес часник. Посоліть і поперчіть, перемішайте. Гарбуз наповніть начинкою, влийте бульйон. Із зовнішнього боку гарбуз разом з кришечкою змастіть оливковою олією. Запікайте гарбуз у духовці при 200 °С 1 годину.
  3. Гарбуз викладіть на тарілку, прикрашену зеленню. За бажанням прикрасьте страву у вигляді карети для Попелюшки. З вареної картоплі зробіть мишей, вушка – з гарбузового насіння, оченята – з гвоздики, колеса для карети – з кружечків лимона і редиски, повідки – з копченого сиру.
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Одна відповідь до Фарширований гарбуз «Карета для Попелюшки»

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал