Fortune Cookies – китайське печиво долі

Fortune Cookies – китайське печиво долі

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 4
Час приготування: 45 min

Інгредієнти для приготування: Fortune Cookies – китайське печиво долі

  • борошно: 65 г
  • масло вершкове (розтоплене й охолоджене): 45 г
  • яєчні білки : 3 шт.
  • цукрова пудра: 125 г.
  • вершкове масло для змащування пергаменту

Як приготувати Fortune Cookies – китайське печиво долі

Готуємо так:

  1. Духовку розігріти до температури 180° С. Деко застелити пергаментом, добре змастити його вершковим маслом.
  2. Білки збити до утворення густої піни. Додати цукрову пудру, вершкове масло, борошно і знову збити. Якщо тісто вийде надто густим, додати води, бо тісто повинно бути рідкуватим. Залишити тісто на 15 хвилин.
  3. На підготовлене деко ложкою викладати тісто, розрівнюючи його у тоненький, невеличкий млинець (приблизно 8 см в діаметрі). Випікати печиво доки його краї не стануть світло-коричневими.
  4. Зняти печиво з дека і ще гарячим загорнути, вклавши всередину записку. Загортати слід так: зігнути млинець навпіл, злегка притиснути краї, а потім центр печива встановити на край чашки з товстими стінками і загнути краї печива до стінки чашки. Робити все слід швидко, доки печиво ще гаряче й еластичне. Тому пекти все печиво одночасно не варто – краще пекти частинами, щоб встигати загортати його гарячим.

 

Fortune Cookies – це печиво з записками в середині. На записках можуть бути побажання, віщування, питання – усе, що завгодно, залежить для якої події печиво готується.

* Записки для печива краще робити друкованими і невеликими (написані ручкою побажання від температури можуть розпливтися, а великого розміру папірці можуть просто не поміщатися у печиві).

* Щоб згорнуте ще тепле печиво не втрачало форму, можна викладати його у склянки, доки не охолоне.

* Якщо є така можливість, замість пергаменту використовуйте силіконовий килимок, тоді печиво точно не пригоратиме і легко зніматиметься з нього.

 

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал