Гарбуз, фарширований бараниною

Гарбуз, фарширований бараниною

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 4
Час приготування: 90 min

Інгредієнти для приготування: Гарбуз, фарширований бараниною

  • гарбуз - 1 шт.,
  • баранина - 200 г,
  • нут (турецький горох) - 3/4 склянки,
  • цибуля - 1 шт.,
  • олія - 2 ст. ложки,
  • суміш спецій "гарам масала" - 1 ст. ложка,
  • насіння коріандру - 1/2 ч. ложки,
  • перець чорний (щойно змелений) - 1/2 ч. ложки,
  • кмин - 1/4 ч. ложки,
  • сіль - за смаком,
  • насіння гарбуза і зелень - для прикрашання.

Як приготувати Гарбуз, фарширований бараниною

  1. Горох нут замочити на ніч. Вранці воду злити і відварити горох у підсоленій воді до готовності (приблизно 15 хвилин).

  2. Гарбуз помити, витерти насухо і зрізати кришечку. Насіння і волокна вибрати. Ложкою вибрати м’якоть, щоб стінки гарбуза стали тоншими (приблизно 1,5 см). Насіння промити і підсушити у духовці. А сам гарбуз змастити олією і поставити у розігріту до температури 200° С духовку на 10-20 хвилин, щоб він став м’якшим і потім швидше приготувався. Кришечку поставити збоку, щоб гарбуз не запарювався, не виділявся зайвий сік і щоб підсмажились краї.

  3. Баранину порізати маленькими шматочками (приблизно 2х2 см). У сковорідці розігріти 1 ст. ложку олії, викласти насіння коріандру і через 20-30 секунд додати м’ясо. Постійно помішуючи, на сильному вогні довести м’ясо до напівготовності. Посолити, вийняти м’ясо і насіння коріандру з сковорідки. Цибулю подрібнити й обсмажити у тій самій олії, в якій смажилось м’ясо. Цибулю, м’ясо і горох нут змішати, додати “гарам масала”, кмин, перець і сіль.

  4. Начинку викласти у гарбуз, якщо потрібно, злегка втрамбовуючи. Накрити гарбуз кришкою і поставити на решітку, на нижню полицю у духовці. Запікати при температурі 200° С 30-40 хвилин. Готовий гарбуз подавати на тарілці з гарбузовим насінням і зеленню.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал