Гарбуз, фарширований бараниною
Інгредієнти для приготування: Гарбуз, фарширований бараниною
- гарбуз - 1 шт.,
- баранина - 200 г,
- нут (турецький горох) - 3/4 склянки,
- цибуля - 1 шт.,
- олія - 2 ст. ложки,
- суміш спецій "гарам масала" - 1 ст. ложка,
- насіння коріандру - 1/2 ч. ложки,
- перець чорний (щойно змелений) - 1/2 ч. ложки,
- кмин - 1/4 ч. ложки,
- сіль - за смаком,
- насіння гарбуза і зелень - для прикрашання.
Як приготувати Гарбуз, фарширований бараниною
-
Горох нут замочити на ніч. Вранці воду злити і відварити горох у підсоленій воді до готовності (приблизно 15 хвилин).
-
Гарбуз помити, витерти насухо і зрізати кришечку. Насіння і волокна вибрати. Ложкою вибрати м’якоть, щоб стінки гарбуза стали тоншими (приблизно 1,5 см). Насіння промити і підсушити у духовці. А сам гарбуз змастити олією і поставити у розігріту до температури 200° С духовку на 10-20 хвилин, щоб він став м’якшим і потім швидше приготувався. Кришечку поставити збоку, щоб гарбуз не запарювався, не виділявся зайвий сік і щоб підсмажились краї.
-
Баранину порізати маленькими шматочками (приблизно 2х2 см). У сковорідці розігріти 1 ст. ложку олії, викласти насіння коріандру і через 20-30 секунд додати м’ясо. Постійно помішуючи, на сильному вогні довести м’ясо до напівготовності. Посолити, вийняти м’ясо і насіння коріандру з сковорідки. Цибулю подрібнити й обсмажити у тій самій олії, в якій смажилось м’ясо. Цибулю, м’ясо і горох нут змішати, додати “гарам масала”, кмин, перець і сіль.
-
Начинку викласти у гарбуз, якщо потрібно, злегка втрамбовуючи. Накрити гарбуз кришкою і поставити на решітку, на нижню полицю у духовці. Запікати при температурі 200° С 30-40 хвилин. Готовий гарбуз подавати на тарілці з гарбузовим насінням і зеленню.
- Рибні тюфтелі на картопляній подушці
- Новорічна м’ясна куля
- Запечене овочеве рагу
- Печінка з грибами
- Курячі рулетики з мигдально-м’ятною начинкою