Гарбуз, тушкований з яблуками і мандаринами

Гарбуз, тушкований з яблуками і мандаринами

Рівень складності: Елементарно
Цінова категорія: Дешево
Кількість порцій: 6

Інгредієнти для приготування: Гарбуз, тушкований з яблуками і мандаринами

  • гарбуз: 1 шт. (приблизно 1 кг)
  • яблука: 2-3 шт.
  • мандарини: 2-3 шт.
  • цукор: 200 г.

Як приготувати Гарбуз, тушкований з яблуками і мандаринами

Готуємо так:

  1. М’якоть гарбуза порізати невеликими кубиками, викласти у посудину для тушкування і перемішати зі 150 г цукру. Залишити на годину, щоб м’якоть гарбуза просочилася цукром і пустила сік.
  2. Яблука порізати скибочками. Мандарини почистити від шкірки і розібрати на дольки. Додати яблука і мандарини до гарбуза, перемішати, зверху посипати залишками цукру.
  3. Поставити посудину у розігріту до температури 200˚ С духовку. Тушкувати приблизно 2 години. Вимкнути духовку, а тушкований гарбуз залишити у ній ще на деякий час.
  • Ця страва смакує як холодною так і теплою. Подавати її можна зі сметаною, посипавши цукровою пудрою, поливши вершковим соусом чи цитрусовим сиропом. За бажанням до тушкованого гарбуза можна додавати й інші фрукти, скажімо айву, яка додасть неперевершеного аромату і специфічного терпкуватого присмаку.
Залишити коментар

Залишити відповідь до Юля Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Відповіді до Гарбуз, тушкований з яблуками і мандаринами

    • Не згорить. Гарбуз тушкується досить довго. Хоча багато що залежить від сорту гарбуза, адже бувають такі, що готуються швидше, бувають, що готуються довше. Також якщо гарбуз перезрілий, йому потрібно менше часу, щоб приготуватися. А Недозрілий гарбуз тушкуватиметься довше. У будь-якому випадку краще за все під час готування заглядати у посудину зі стравою та перевіряти її на готовність.

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал