Гарбузове різотто

Гарбузове різотто

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 4
Час приготування: 60 min

Інгредієнти для приготування: Гарбузове різотто

  • рис: 1 склянка
  • бульйон: 0,5 л
  • цибуля: 1 шт.
  • біле вино: ½ склянки
  • тертий сир: 3 ст. ложки
  • м’якоть гарбуза: 100 г.
  • Для гарбузового соусу
  • м’якоть гарбуза: 300 г.
  • помідор: 1 шт.
  • цибуля: 1 шт.
  • часник : 2 зубці
  • лимонний сік: 1 ст. ложка
  • олія, вершкове масло, сіль, перець, духмяні трави за смаком

Як приготувати Гарбузове різотто

Готуємо так:

  1. Приготувати гарбузовий соус: гарбуз, помідор та цибулю дрібно нарізати, тушкувати 15 хв. в рослинній олії.  Посолити, поперчити, додати трави та пропущений через прес часник. Змолоти блендером та додати лимонний сік. Якщо соус вийшов занадто густим, можна розбавити водою.
  2. Цибулю обсмажити до прозорості, покласти на сковороду до неї промитий рис, прогріти його протягом 1 хвилини. Після того налити на сковороду вино. Коли воно почне кипіти, налити 1 черпак нагрітого бульону. Підливати його по мірі випаровування. Посолити, поперчити за смаком.
  3. М’якоть гарбуза (100 г) нарізати на шматки та обсмажити на вершковому маслі, посолити і поперчити.
  4. Через 15 хв. додати до рису гарбузовий соус та перемішати, тушкувати ще 5-7 хв. (до готовності рису). Коли різотто буде готове, покласти в нього тертий сир, перемішати та одразу подавати до столу. Зверху викласти обсмажені шматки гарбуза.
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал