Гарбузовий хліб з гарбузовим насінням

Гарбузовий хліб з гарбузовим насінням

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6
Час приготування: 60 min

Інгредієнти для приготування: Гарбузовий хліб з гарбузовим насінням

  • борошно - 400-450 г,
  • сіль - 1,5 ч. ложки,
  • тепла вода - 0,5 склянки,
  • мед - 1 ч. ложка,
  • дріжджі (сухі) - 1,5 ч. ложки,
  • оливкова олія - 2 ст. ложки,
  • гарбузове пюре - 3/4 склянки,
  • гарбузове та кунжутне насіння - за смаком,
  • олія - для змащування форми,
  • 1 жовток для змащення хліба.

Як приготувати Гарбузовий хліб з гарбузовим насінням

  1. Просійте в миску борошно з сіллю.

  2. У теплій воді розведіть мед, додайте дріжджі, дайте постояти кілька хвилин.

  3. З’єднайте борошно з дріжджовою сумішшю, додайте оливкову олію. Замісіть некруте тісто.

  4. Додайте гарбузове пюре, замісіть тісто.

  5. Додайте підсмажене насіння і замісіть м’яке, не туге тісто.

  6. Миску з тістом накрийте кришкою і рушником і поставте в тепле місце на 1 годину. Тісто має збільшиться в 2,5 рази.

  7. Розділіть тісто на три частини, сформуйте кульки та складіть у змащену олією форму, щільно притиснувши їх між собою. Залиште на 40-50 хвилин.

  8. Змастіть хліб жовтком і посипте насінням.

  9. Випікайте в розігрітій до 200 °C духовці 40 хвилин.

Залишити коментар

Залишити відповідь до Анонім Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал