Хасіп – домашня ковбаса з баранини і ліверу

Хасіп – домашня ковбаса з баранини і ліверу

Рівень складності: Складно
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 8
Час приготування: 120 min

Інгредієнти для приготування: Хасіп – домашня ковбаса з баранини і ліверу

  • баранина – 200 г,
  • селезінка – 1 шт.,
  • печінка – 300 г,
  • легені – 200 г,
  • нирки – 2 шт.,
  • бараняча кишка – 1 м,
  • рис – 1 склянка,
  • цибуля – 2 шт.,
  • вода – 2 склянки,
  • сіль, чорний мелений перець, паприка та спеції – за смаком,
  • біла ріпчаста цибуля, зелена цибуля та зелень кропу – для оздоблення.

Як приготувати Хасіп – домашня ковбаса з баранини і ліверу

Готуємо так:

1. Баранину, печінку, селезінку, легені та нирки ретельно вимити, почистити від плівок і змолоти на м’ясорубці. Додати рис, дрібно порізану цибулю, сіль, чорний мелений перець, паприку та спеції за смаком, долити воду і ретельно все перемішати.

2. Баранячу кишку добре промити. Один кінець зав’язати, а в інший повільно випускати фарш за допомогою спеціальної насадки на м’ясорубці. Коли кишка наповниться, зав’язати другий кінець.

3. Покласти ковбасу в каструлю з холодною водою і на слабкому вогні довести до кипіння. Коли вода закипить, наколоти ковбасу в багатьох місцях виделкою або товстою голкою. Після закипання води варити ковбасу на маленькому вогні 45-50 хвилин.

4. Готову домашню ковбасу вийняти з води, порізати на шматочки, посипати чорним меленим перцем та паприкою, півкільцями ріпчастої цибулі, подрібненою зеленою цибулею, посіченою зеленню кропу і подавати до столу.

5. Баранячі кишки зазвичай вже продаються добре промиті і підготовлені до використання. Якщо ж ви купили свіжі непочищені кишки, тоді їх потрібно вивернути навиворіт і добре протерти зі сіллю. Опісля кишки замочити на кілька годин у кефірі – і специфічний запах зникне.

Субпродукти для приготування хасіпу домашньої ковбаси можна використати свині або яловичі.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал