Хліб з черемшою на кефірі

Хліб з черемшою на кефірі

Рівень складності: Складно
Цінова категорія: Дешево
Кількість порцій: 8

Інгредієнти для приготування: Хліб з черемшою на кефірі

  • борошно: 350 г
  • кефір: 125 мл
  • вода: 125 мл
  • свіжі дріжджі : 20 г
  • сіль: 1 ч. ложка
  • цукор: 1/2 ч. ложки
  • черемша: 20 г
  • часник: 1 зубчик

Як приготувати Хліб з черемшою на кефірі

Готуємо так:

  1. Кефір підігріти, щоб був теплим, і розвести у ньому дріжджі. Додати цукор, перемішати.
  2. Борошно посолити, зробити в ньому заглиблення і вилити туди кефір. Замішувати тісто, поступово доливаючи теплу воду. Місити доти, поки тісто не стане гладким і не перестане липнути до країв посудини.
  3. Сформувати з тіста кульку, посипати борошном, викласти в чисту посудину і накрити рушничком. Залишити тісто хвилин на 30-40 у теплому місці, щоб підійшло.
  4. Після того, як тісто збільшиться в об’ємі вдвічі, його треба ще раз перемісити і розкачати в прямокутник.
  5. Черемшу помити і дрібно нарізати. Часник почистити і теж дрібно нарізати. Викласти їх на тісто, згорнути рулетом і викласти зрізом донизу на деко. Посипати борошном, накрити рушником і залишити в теплому місці ще на 45 хвилин.
  6. Випікати хліб у розігрітій до 175 градусів духовці 45-50 хвилин.

* Важливо, щоб кефір не був надто гарячим, бо дріжджі загинуть від високої температури.

* Готовність хліба можна перевірити, постукуючи по ньому – якщо з’являється пустотний звук, значить, хліб вже спечений.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал