Інгредієнти для приготування: Хліб з черемшою на кефірі
- борошно: 350 г
- кефір: 125 мл
- вода: 125 мл
- свіжі дріжджі : 20 г
- сіль: 1 ч. ложка
- цукор: 1/2 ч. ложки
- черемша: 20 г
- часник: 1 зубчик
Як приготувати Хліб з черемшою на кефірі
Готуємо так:
- Кефір підігріти, щоб був теплим, і розвести у ньому дріжджі. Додати цукор, перемішати.
- Борошно посолити, зробити в ньому заглиблення і вилити туди кефір. Замішувати тісто, поступово доливаючи теплу воду. Місити доти, поки тісто не стане гладким і не перестане липнути до країв посудини.
- Сформувати з тіста кульку, посипати борошном, викласти в чисту посудину і накрити рушничком. Залишити тісто хвилин на 30-40 у теплому місці, щоб підійшло.
- Після того, як тісто збільшиться в об’ємі вдвічі, його треба ще раз перемісити і розкачати в прямокутник.
- Черемшу помити і дрібно нарізати. Часник почистити і теж дрібно нарізати. Викласти їх на тісто, згорнути рулетом і викласти зрізом донизу на деко. Посипати борошном, накрити рушником і залишити в теплому місці ще на 45 хвилин.
- Випікати хліб у розігрітій до 175 градусів духовці 45-50 хвилин.
* Важливо, щоб кефір не був надто гарячим, бо дріжджі загинуть від високої температури.
* Готовність хліба можна перевірити, постукуючи по ньому – якщо з’являється пустотний звук, значить, хліб вже спечений.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
-
Салат в помідорах
-
Форель, запечена з овочами
-
Консервований кролик
-
Несолодка випічка пиріг з м’ясним фаршем «Равлик»
-
Салат тракійський (молочний салат)