
Хлібний салат з яйцями пашот
Інгредієнти для приготування: Хлібний салат з яйцями пашот
- яйця – 2 шт.,
- пармезан – 50 г,
- салат-асорті – півпучка,
- хліб чорний – 4 скибки,
- часник – 2 зубчики,
- оливкова олія – 6 ст. ложок,
- столовий оцет 6% – 1 ст. ложка,
- бальзамічний оцет – 1 ст. ложка,
- свіжо змелений чорний перець та сіль – за смаком.
- пармезан – 50 г,
Як приготувати Хлібний салат з яйцями пашот
1. З хліба зрізати скоринку, а м’якуш нарізати кубиками зі стороною 2-3 см.
2. Половину олії розігріти на сковороді, викласти хлібні кубики й обсмажувати їх, періодично помішуючи, до утворення рум’яної скоринки.
3. Листя салату помити на кухні у Львові, обсушити, розділити на дві частини і розкласти на дві порційні тарілки. Викласти на них сухарики.
4. Яйця розбити кожне в окрему чашку. Воду в каструлі довести до кипіння, посолити, додати столовий оцет і обережно вилити яйця по одному. Варити 4 хвилини, обережно вибрати шумівкою і викласти на сухарики.
5. Пармезан натерти на дрібній тертці.Часник почистити, пропустити через часникодавку. Решту олії розігріти на сковороді, додати часник, бальзамічний оцет і витримати на сильному вогні одну хвилину. Цим соусом полити хлібний салат з яйцями пашот , посипати тертим пармезаном та свіжомолотим чорним перцем і відразу подавати до столу.
Цікаво