Горіхово-яблучний пиріг нашвидкуруч

Горіхово-яблучний пиріг нашвидкуруч

Рівень складності: Елементарно
Цінова категорія: Дешево
Кількість порцій: 6
Час приготування: 60 min

Інгредієнти для приготування: Горіхово-яблучний пиріг нашвидкуруч

  • борошно – 220 г,
  • кефір – 0,5 л,
  • цукор – 100 г,
  • горіхи – 100 г,
  • яблука – 3-4 шт.,
  • какао – 50 г,
  • яйце – 1 шт.,
  • порошок до печива – 1 пакетик,
  • лимонний сік – 1 ст. ложка,
  • вершкове масло – для змащування форми,
  • згущене молоко та цукрова пудра – за смаком,
  • горіхи та шматочки яблук – для оздоблення.

Як приготувати Горіхово-яблучний пиріг нашвидкуруч

1. Борошно змішати з какао та порошком до печива і просіяти крізь сито. Горіхи подрібнити та злегка підсмажити на сухій сковороді. Яблука почистити, порізати на дольки і збризнути лимонним соком.

2. Змішати кефір, цукор та ціле яйце, добре збити вінчиком. Додати суміш борошна з какао і порошком для печива і ретельно розмішати, щоб не було грудочок (можна збити вінчиком або міксером на невеликій швидкості). Додати до тіста горіхи (частину залишити для оздоблення) і перемішати, щоб вони рівномірно розподілилися по всій масі.

3. Форму для випічки змастити вершковими маслом і вилити в неї тісто. Зверху викласти шматочки яблук. Випікати пиріг при температурі 170оС 40 хвилин.

4.  Готовий горіхово-яблучний пиріг охолодити, вийняти з форми, порізати на поріційні шматки. Полити згущеним молоком та посипати цукровою пудрою за смаком, оздобити горіхами та шматочками яблук.

 

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал