Горіховий пиріг зі сливами

Горіховий пиріг зі сливами

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Час приготування: 80 min

Інгредієнти для приготування: Горіховий пиріг зі сливами

  • вершкове масло - 200 г,
  • цукрова пудра - 150 г,
  • яйця - 3 шт.,
  • фундук - 125 г,
  • мигдаль - 125 г,
  • борошно - 100 г,
  • сливи - 1 кг,
  • олія для форми.
  • Для соусу:
  • апельсин - 0,5 шт.,
  • корінь імбиру - шматочок,
  • лимонний сік - 0,5 ч. ложки,
  • коричневий цукор - 2 ч. ложки,
  • цукор - 3-4 ч. ложки.

Як приготувати Горіховий пиріг зі сливами

  1. У блендері подрібніть мигдаль і фундук.
  2. Розм’якшене вершкове масло збийте з цукровою пудрою, по одному введіть яйця, продовжуючи збивати. Додайте горіхи і борошно.
  3. Сливи розріжте на 4 частини вздовж.
  4. Роз’ємну форму змажте олією, присипте борошном, викладіть тісто. Починаючи від центру встроміть часточки слив, наполовину занурюючи їх у тісто (постарайтеся помістити якомога більше слив).
  5. Перші 15 хвилин випікайте при температурі 190 °С , потім зменшіть до 150 °С і випікайте ще 30-40 хвилин.
  6. Приготуйте соус. Терту цедру і сік половини апельсина, натертий корінь імбиру, лимонний сік і коричневий цукор нагрійте до повного розчинення цукру, додайте звичайний цукор і на середньому вогні уваріть соус до густої карамелі.
  7. При подачі полийте пиріг соусом.
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал