Гостра запіканка з сосисками

Гостра запіканка з сосисками

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Дешево
Кількість порцій: 4
Час приготування: 60 min

Інгредієнти для приготування: Гостра запіканка з сосисками

  • картопля: 0,5 кг
  • сосиски: 450 г
  • томатний соус : 500 мл
  • вода: 250 мл
  • консервована квасоля : 2 банки
  • цибуля: 1 шт.
  • перець чилі : 0,5-1 ст. ложка
  • олія : для смаження
  • сіль, чорний мелений перець : за смаком

Як приготувати Гостра запіканка з сосисками

Готуємо так:

  1. Кожну сосиску розрізати на 3-4 частини. Цибулю почистити, помити та порізати не надто дрібно. Розігріти на сковороді олію та обсмажувати цибулю з сосисками до золотистого кольору протягом п’яти хвилин.
  2. З квасолі злити рідину й додати її до сосисок. Залити томатним соусом, перемішати, додати перець чилі, сіль, чорний мелений перець за смаком та розвести все водою. Довести до кипіння та готувати ще 5 хвилин на сильному вогні, поки соус не загусне.
  3. Картоплю почистити, помити та порізати дольками. Зварити картоплю майже до готовності в підсоленій воді.
  4. Викласти в форму для запікання квасолю з сосисками, а зверху викласти дольки картоплі. Картоплю поперчити за смаком.
  5. Запікати страву протягом 20-25 хвилин у розігрітій до 220º С духовці, поки картопля буде повністю готова та запечеться до золотистої скоринки.

Замість консервованої квасолі в банках можна використати варену квасолю або боби.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал