Гранола

Гранола

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 4
Час приготування: 60 min

Гранола – це вівсяні пластівці, горіхи і сухофрукти, запечені в духовці до золотистого кольору. Дещо нагадує мюслі. Ця страва дуже популярна в Америці (власне, це її батьківщина). Гранола корисна, оскільки в ній багато клітковини і вітамінів, які зберігаються завдяки делікатній термообробці. Гранолу можна їсти просто так – це смачний та корисний “перекус” для зайнятих людей. Також її вживають з молоком, йогуртом, кефіром. Часто з граноли роблять десерти.

Інгредієнти для приготування: Гранола

  • вівсяні пластівці -300 г
  • горіхи -180 г
  • яблучний сік -125 мл
  • мед -125 мл
  • олія -60 г
  • кориця -2 ст. ложки
  • дрібка солі
  • сушена журавлина -жменя

Як приготувати Гранола

Готуємо так:
1. Горіхи (можна брати будь-які) порізати невеликими шматочками. Змішати з пластівцями.
2. Змішати в сотейнику мед, олію, корицю, сіль, сік. Злегка нагріти (щоб мед став рідким), усе перемішати до однорідності.
3. Пластівці з горіхами змішати з медовою сумішшю, добре перемішати, щоб мед вкрив усі пластівці.
4. Викласти масу рівномірно на застелене пергаментом деко. Запікати у розігрітій духовці 45 хв., кожні 10 хв. перемішувати суміш, щоб вона не злиплася та добре пропеклася з усіх боків. Гранола має бути розсипчастою.
5. Коли гранола буде готова, дати їй остигнути і тоді додати сушені ягоди.

Для граноли потрібно брати звичайні пластівці, а не швидкого приготування. Замість яблучного соку можна брати апельсиновий чи просто додати води. Також можна додати будь-які сухофрукти чи горіхи.
Готову гранолу можна зберігати у закритій банці у холодильнику декілька тижнів.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал