Гранола
Гранола – це вівсяні пластівці, горіхи і сухофрукти, запечені в духовці до золотистого кольору. Дещо нагадує мюслі. Ця страва дуже популярна в Америці (власне, це її батьківщина). Гранола корисна, оскільки в ній багато клітковини і вітамінів, які зберігаються завдяки делікатній термообробці. Гранолу можна їсти просто так – це смачний та корисний “перекус” для зайнятих людей. Також її вживають з молоком, йогуртом, кефіром. Часто з граноли роблять десерти.
Інгредієнти для приготування: Гранола
- вівсяні пластівці -300 г
- горіхи -180 г
- яблучний сік -125 мл
- мед -125 мл
- олія -60 г
- кориця -2 ст. ложки
- дрібка солі
- сушена журавлина -жменя
Як приготувати Гранола
Готуємо так:
1. Горіхи (можна брати будь-які) порізати невеликими шматочками. Змішати з пластівцями.
2. Змішати в сотейнику мед, олію, корицю, сіль, сік. Злегка нагріти (щоб мед став рідким), усе перемішати до однорідності.
3. Пластівці з горіхами змішати з медовою сумішшю, добре перемішати, щоб мед вкрив усі пластівці.
4. Викласти масу рівномірно на застелене пергаментом деко. Запікати у розігрітій духовці 45 хв., кожні 10 хв. перемішувати суміш, щоб вона не злиплася та добре пропеклася з усіх боків. Гранола має бути розсипчастою.
5. Коли гранола буде готова, дати їй остигнути і тоді додати сушені ягоди.
Для граноли потрібно брати звичайні пластівці, а не швидкого приготування. Замість яблучного соку можна брати апельсиновий чи просто додати води. Також можна додати будь-які сухофрукти чи горіхи.
Готову гранолу можна зберігати у закритій банці у холодильнику декілька тижнів.
- Лимонний тарт
- Млинцевий пиріг з сиром, курагою та шоколадом
- Торт “Павлова”
- Цукерки «М’який грильяж». Кулінарний рецепт
- Банани, печені на мангалі