
Гратен з грибами і беконом
Рівень складності:
Легко
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
4
Час приготування:
75 min
Інгредієнти для приготування: Гратен з грибами і беконом
- макарони кольорові (гнізда): 400 г
- шампіньйони: 150 г
- бекон: 100 г
- зелений горошок морожений : 100 г
- твердий сир: 100 г
- молоко: 250 мл
- яйця: 3 шт.
- цибуля-порей: 1 шт.
- оливкова олія: 2 ст. ложки
- мускатний горіх, сіль та перець: за смаком
- вершкове масло: для змащування форми
Як приготувати Гратен з грибами і беконом
Готуємо так:
- Зварити макарони у підсоленій воді , згідно з інструкцією на упакуванні. Воду відцідити, а макарони полити 1 ст. ложкою оливкової олії.
- Цибулю-порей нарізати тонкими кружальцями, додати зелений горошок, залити невеликою кількістю окропу і бланшувати 2-3 хвилини. Відкинути овочі на друшляк, щоб рідина повністю стекла.
- Шампіньйони помити, обсушити, розрізати навпіл або на чотири частини і обсмажувати на решті олії протягом двох-трьох хвилин. Посолити і поперчити за смаком. Розробка та створення сайтів Львів
- Бекон нарізати тонкими смужками. Сир натерти на великій тертці. Половину сиру збити з молоком та яйцями, додати дрібку мускатного горіха, посолити і поперчити.
- Форму для запікання змастити вершковим маслом. Викласти макаронні гнізда, а поверх них та між ними – овочі, бекон та гриби. Залити все яєчно-молочною сумішшю, накрити форму фольгою і запікати 20 хвилин. Опісля фольгу зняти, посипати гратен тертим сиром і запікати ще 10-15 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
-
Домашня тушонка
-
Овочеве рагу з м’ясом
-
Перлова каша з грибами
-
Різотто з білими грибами
-
Ягнятина з чері