Гречаний суп з грибами і картопляними галушками

Гречаний суп з грибами і картопляними галушками

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 8
Час приготування: 50 min

Інгредієнти для приготування: Гречаний суп з грибами і картопляними галушками

  • вода – 1,5-2 літра,
  • печериці – 250 г,
  • гречка - 1 склянка,
  • курячі стегенця або грудка – 1 шт.,
  • морква – 1 шт.,
  • лавровий лист – 1 шт.,
  • зелень петрушки – за смаком,
  • сіль і перець за смаком – за смаком.
  • Для галушок:
  • картопля – 3-4 шт.,
  • яйця – 1 шт.,
  • борошно – 3-4 ст. ложки,
  • сіль – за смаком.

Як приготувати Гречаний суп з грибами і картопляними галушками

Готуємо так:

1. Картоплю почистити, відварити до готовності, розім’яти в пюре і остудити.

2. Підготовлену курку залити водою, варити до готовності.

3. Гречку перебрати, злегка обсмажити на сухій сковороді.

4. Гриби очистити, порізати, обсмажити на рослинному маслі поки не випарується рідина, додати моркву терту на тертку і подрібнену цибулю, обсмажити все разом до золотистого кольору.

5. Курку вийняти з бульйону, додати сіль за смаком і лавровий лист, всипати гречку, варити до її готовності.

6. М’ясо курки відокремити від кісток, порізати шматочками, повернути в бульйон.

7. У картопляне пюре додати сіль, борошно і яйце, розмішати. Має вийти густе тісто, але таке щоб його можна було брати ложкою. Чайною ложечкою в бульйон опускайте невеликі шматочки тіста.

8. Як тільки галушки спливуть, додати обсмажені гриби з овочами і зелень, перемішати, дати закипіти, варити ще хвилини 3-4, поки галушки не зваряться.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Одна відповідь до Гречаний суп з грибами і картопляними галушками

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал