
Гречаник з домашнім сиром
Рівень складності:
Легко
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
6
Час приготування:
50 min
Інгредієнти для приготування: Гречаник з домашнім сиром
- гречана крупа - 2 склянки,
- окріп - 2 склянки,
- домашній сир - 0,5 кг,
- яйця - 2 шт.,
- вершкове масло - 3 ст. ложки,
- цукор, ванільний цукор і сіль - за смаком,
- панірувальні сухарі - для посипання форми.
Як приготувати Гречаник з домашнім сиром
-
Гречку добре промийте, висипте в каструлю, залийте окропом і закрийте кришкою. Залиште на 2 години. Відкиньте гречку на сито, щоб стекла зайва вода.
-
Гарячу кашу пересипте назад в каструлю, додайте вершкове масло. Накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин. Додайте 1 яйце.
-
Сир збийте з цукром, ванільним цукром і одним яйцем до пишної однорідної маси.
-
З’єднайте гречку і сирну масу, ретельно перемішайте. Викладіть гречано-сирну масу у форму, змащену вершковим маслом і посипану панірувальними сухарями.
-
Запікайте при температурі 180 °C 30 хвилин.
Запіканку за цим кулінарним рецептом готую онукам вже багато років. Гречаник з домашнім сиром виходить дуже ніжним!
Залишити відповідь
Одна відповідь до Гречаник з домашнім сиром
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
А что, новый год уже почти тю-тю….
Всем привет