Гречаник з домашнім сиром

Гречаник з домашнім сиром

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 6
Час приготування: 50 min

Інгредієнти для приготування: Гречаник з домашнім сиром

  • гречана крупа - 2 склянки,
  • окріп - 2 склянки,
  • домашній сир - 0,5 кг,
  • яйця - 2 шт.,
  • вершкове масло - 3 ст. ложки,
  • цукор, ванільний цукор і сіль - за смаком,
  • панірувальні сухарі - для посипання форми.

Як приготувати Гречаник з домашнім сиром

  1. Гречку добре промийте, висипте в каструлю, залийте окропом і закрийте кришкою. Залиште на 2 години. Відкиньте гречку на сито, щоб стекла зайва вода.

  2. Гарячу кашу пересипте назад в каструлю, додайте вершкове масло. Накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин. Додайте 1 яйце.

  3. Сир збийте з цукром, ванільним цукром і одним яйцем до пишної однорідної маси.

  4. З’єднайте гречку і сирну масу, ретельно перемішайте. Викладіть гречано-сирну масу у форму, змащену вершковим маслом і посипану панірувальними сухарями.

  5. Запікайте при температурі 180 °C 30 хвилин.

 Гречаник з сиром

Запіканку за цим кулінарним рецептом готую онукам вже багато років. Гречаник з домашнім сиром виходить дуже ніжним!

Автор рецепту: Раїса Гречка, м. Лисичанськ Луганська область
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Одна відповідь до Гречаник з домашнім сиром

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал