«Грецький пиріг» за 30 хвилин
Рівень складності:
Легко
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
10
Час приготування:
30 min
Інгредієнти для приготування: «Грецький пиріг» за 30 хвилин
- рис довгозернистий - 100 г,
- твердий сир - 250 г,
- маслини - 10 шт.,
- консервована кукурудза - 1/2 банки,
- мариновані огірки - 4 шт.,
- пшеничне борошно - 8 ст. ложок,
- молоко - 4 ст. ложки,
- яйце - 1 шт.,
- оливкова олія - 3 ст. ложки,
- сіль за смаком,
- сода - 1/2 ч. ложки.
Як приготувати «Грецький пиріг» за 30 хвилин
- Рис відваріть у великій кількості підсоленої води, воду злийте, рис остудіть. Маслини наріжте кружечками. Твердий сир натріть на дрібній тертці. Мариновані огірки наріжте маленькими кубиками. Кукурудзу відкиньте на сито.
- Борошно просійте разом з содою, додайте сіль і перемішайте. В окремому посуді з’єднайте яйце, оливкову олію, молоко і влийте в борошно. Замісіть тісто, густотою як сметана.
- Всі інгредієнти додайте до тіста. Залиште трохи твердого сиру для посипання. Все ретельно перемішайте.
- Викладіть масу у форму, змащену оливковою олією. Випікайте 20 хвилин при 180° С.
- За 5 хвилин до готовності посипте тертим сиром.
Рис, сир, мариновані огірки і маслини займають особливе місце в грецькій кухні. Без рису і сиру не обходиться практично жоден пиріг (піта) в Греції. Ці продукти – основа мого рецепту, простого, барвистого і ароматного, як і вся грецька їжа.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
- Пісний салат з буряком та руколою
- Закуска з помідорів та сиру «Гості на порозі»
- Салат з морською капустою, крабовим м’ясом та кукурудзою
- Сніданок «Для закоханих»
- Французькі тости