camcumgirls
«Грецький пиріг» за 30 хвилин

«Грецький пиріг» за 30 хвилин

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 10
Час приготування: 30 min

Інгредієнти для приготування: «Грецький пиріг» за 30 хвилин

  • рис довгозернистий - 100 г,
  • твердий сир - 250 г,
  • маслини - 10 шт.,
  • консервована кукурудза - 1/2 банки,
  • мариновані огірки - 4 шт.,
  • пшеничне борошно - 8 ст. ложок,
  • молоко - 4 ст. ложки,
  • яйце - 1 шт.,
  • оливкова олія - 3 ст. ложки,
  • сіль за смаком,
  • сода - 1/2 ч. ложки.

Як приготувати «Грецький пиріг» за 30 хвилин

 

  1. Рис відваріть у великій кількості підсоленої води, воду злийте, рис остудіть. Маслини наріжте кружечками. Твердий сир натріть на дрібній тертці. Мариновані огірки наріжте маленькими кубиками. Кукурудзу відкиньте на сито.
  2. Борошно просійте разом з содою, додайте сіль і перемішайте. В окремому посуді з’єднайте яйце, оливкову олію, молоко і влийте в борошно. Замісіть тісто, густотою як сметана.
  3. Всі інгредієнти додайте до тіста. Залиште трохи твердого сиру для посипання. Все ретельно перемішайте.
  4. Викладіть масу у форму, змащену оливковою олією. Випікайте 20 хвилин при 180° С.
  5. За 5 хвилин до готовності посипте тертим сиром.

грецький пиріг

Рис, сир, мариновані огірки і маслини займають особливе місце в грецькій кухні. Без рису і сиру не обходиться практично жоден пиріг (піта) в Греції. Ці продукти – основа мого рецепту, простого, барвистого і ароматного, як і вся грецька їжа.

грецький пиріг

Автор рецепту: Раїса Гречка , м. Лисичанськ
Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал