«Хворост» із картопляного тіста

«Хворост» із картопляного тіста

Рівень складності: Елементарно
Цінова категорія: Дешево
Час приготування: 60 min

Інгредієнти для приготування: «Хворост» із картопляного тіста

  • картопля - 6 шт.,
  • борошно - 3 склянки,
  • соняшникова олія - 500 мл,
  • яйце - 1 шт.,
  • сіль - 2 ч. ложки.

Як приготувати «Хворост» із картопляного тіста

  1. Картоплю очистіть, залийте гарячою підсоленою водою і відваріть до готовності. З готової картоплі злийте відвар, обсушіть картоплю, охолодіть і пропустіть через дрібну решітку м’ясорубки.

  2. Жовток відокремте від білка. Білок збийте в міцну піну.

  3. У картопляну масу додайте яєчний жовток, збитий білок, борошно і сіль. Тісто ретельно вимішайте.

  4. Тісто викладіть на дошку, посипану борошном, розкатайте в пласт товщиною 3-4 мм і поріжте смужками (або ромбиками) шириною 3 см і довжиною 15 см.

  5. Посередині кожної смужки зробіть надріз у довжину і протягніть в нього один кінець смужки.

  6. Вироби одразу ж опустіть в гарячий фритюр і смажте на олії до золотистого кольору з двох сторін.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал