Італійський пасхальний пиріг

Італійський пасхальний пиріг

Рівень складності: Складно
Цінова категорія: Вище середнього
Кількість порцій: 6
Час приготування: 110 min

Інгредієнти для приготування: Італійський пасхальний пиріг

  • Для тіста
  • борошно: 450 г
  • оливкова олія: 3 ст. ложки
  • вода: 150 мл
  • Для начинки
  • шпинат: 350 г
  • сир Рікотта: 350 г
  • тертий пармезан: 1 ст. ложка
  • оливкова олія: 2 ст. ложка
  • яйця: 7 шт
  • майоран: 1 ст. ложка
  • сіль, перець, мускатний горіх: за смаком

Як приготувати Італійський пасхальний пиріг

Готуємо так:

  1. Тісто. Борошно просіяти в миску, додати сіль. Влити олію, воду, замісити м’яке тісто.  Накрити і поставити холодильник.
  2. Начинка. Шпинат нарізати, перемішати з Рікоттою, пармезаном та оливковою олією. Додати 2 яйця, майоран, посолити, поперчити, додати мускатний горіх. Вимішувати, доки начинка не стане однорідною.
  3. Роз’ємну форму змазати олією. Духовку розігріти до 170 °С. Тісто розділити на 2 частини. Першу частину розкачати, застелити нею дно та боки форми. Викласти начинку, зробити в ній 5 ямочок. В кожну ямочку вбити яйце. Другу частину тіста розділити ще на 4 частини, кожну розкачати, промазати олією та викласти шарами зверху на пиріг. Краї защипнути.  Випікати пиріг 75-80 хвилин.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал