camcumgirls
Італійський великодній пиріг

Італійський великодній пиріг

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно

Інгредієнти для приготування: Італійський великодній пиріг

  • Для тіста:
  • борошно - 500 г + для розкачування тіста,
  • оливкова олія - 2 ст. ложки + для змащування тіста,
  • тепла вода - 250 мл,
  • сіль за смаком.
  • Для начинки:
  • заморожений шпинат - 900 г,
  • майоран (свіжий) - 1-2 ч. ложки,
  • черства булочка без кірок - 1 шт.,
  • пармезан - 80 г,
  • молоко - 100 мл,
  • сир рікотта - 500 г,
  • вершкове масло - 50 г,
  • яйця (2 курячих і 6 перепелиних) - 8 шт.,
  • оливкова олія - 0,5 склянки,
  • сіль і чорний мелений перець за смаком.

Як приготувати Італійський великодній пиріг

1. Замісіть еластичне тісто з борошна, теплої води, оливкової олії і дрібки солі. Розділіть тісто на 12 рівних кульок, накрийте їх рушником і залиште на 1 годину при кімнатній температурі.

2. Шпинат розморозьте, відіжміть і злегка підсушіть в сотейнику, приправте сіллю, перцем і майораном. Остудіть. Булочку розмочіть в молоці, відіжміть, додайте 2 яйця і 2-3 ст. ложки тертого пармезану. Змішайте з рікоттою і шпинатом, за необхідності посоліть і поперчіть.

3. Одну кульку тіста дуже тонко розкачайте і покладіть на дно змащеної оливковою олією форми з підйомом на стінки. Змастіть оливковою олією.

4. Розкачайте наступну кульку тіста і викладіть у форму, змастіть олією. Таким чином викладіть перші 6 листів. Шостий лист маслом змащувати не треба. Укладайте тісто так, щоб листи закривали дно і одночасно формували стінки пирога.

5. На верхній шар тіста покладіть начинку, розрівняйте і збризніть зверху невеликою кількістю оливкової олії. Ложкою зробіть в начинці 6 заглиблень. У кожне заглиблення покладіть невеликий шматочок вершкового масла і обережно вилийте по одному сирому яйцю щоб не пошкодити жовток. Яйця посоліть, поперчіть і посипте пармезаном.

6. Зверху викладіть 6 розкатаних листів тіста що залишилися, змазаних оливковою олією. Змастіть пиріг оливковою олією, зробіть в тісті дірочки дерев’яною паличкою. Випікайте в нагрітій до 200 °С духовці приблизно 1 годину 17 хвилин.

Італійський великодній пиріг, начинений шпинатом і яйцями – страва, без якої не обходиться жодне святкування Великодня в Лігурії. У давнину господині випікали цей пиріг з 33 коржами, що символізували кількість років життя Христа. В наші часи спосіб приготування пирога трохи спростили. 

великодній пиріг

Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал