Йогуртово-желейний десерт з ягодами

Йогуртово-желейний десерт з ягодами

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 2

Інгредієнти для приготування: Йогуртово-желейний десерт з ягодами

  • Йогуртове желе:
  • натуральний йогурт - 700 г,
  • цукор - 6 ст. ложок,
  • швидкорозчинний желатин - 25 г.
  • Ягідне желе:
  • ягоди (червона смородина, чорниця, малина, ожина) - 250 г,
  • цукор - 3 ст. ложки,
  • швидкорозчинний желатин - 15 г,
  • вода - 300 мл.
  • Ще знадобиться:
  • м'ята - для прикраси.

Як приготувати Йогуртово-желейний десерт з ягодами

  1. Приготуйте йоруртове желе. Желатин насипте у склянку, налийте півсклянки гарячої води (не окропу) і ретельно помішуйте близько 3-5 хвилин до повного розчинення желатину. Охолодіть до теплого стану, періодично помішуючи. До йогурту додайте цукор. Розчинений желатин додайте до йогурту (кімнатної температури) і ретельно перемішайте. Йогуртове желе викладіть у форми і поставте в холодильник до повного застигання.

  2. Приготуйте ягідне желе. Ягоди залийте водою, доведіть до кипіння і кип’ятіть пару хвилин. Процідіть компот. До компоту додайте цукор, перемішайте. Кілька ягід і трохи компоту залиште для прикраси десерту. Желатин насипте у вишневий компот і ретельно розмішуйте близько 3-5 хвилин до повного розчинення желатину.

  3. На застигле йогуртове желе викладіть ягоди, злегка вдавлюючи їх у йогуртовий шар. Акуратно залийте вишневим желе. Поставте в холодильник не менше ніж на 2-3 години до повного застигання.

  4. При подачі, полийте десерт компотом і посипте ягодами. Прикрасьте м’ятою.

Автор рецепту: Оксана Левкович, м. Львів
Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал