Йогуртово-желейний десерт з ягодами
Інгредієнти для приготування: Йогуртово-желейний десерт з ягодами
- Йогуртове желе:
- натуральний йогурт - 700 г,
- цукор - 6 ст. ложок,
- швидкорозчинний желатин - 25 г.
- Ягідне желе:
- ягоди (червона смородина, чорниця, малина, ожина) - 250 г,
- цукор - 3 ст. ложки,
- швидкорозчинний желатин - 15 г,
- вода - 300 мл.
- Ще знадобиться:
- м'ята - для прикраси.
Як приготувати Йогуртово-желейний десерт з ягодами
-
Приготуйте йоруртове желе. Желатин насипте у склянку, налийте півсклянки гарячої води (не окропу) і ретельно помішуйте близько 3-5 хвилин до повного розчинення желатину. Охолодіть до теплого стану, періодично помішуючи. До йогурту додайте цукор. Розчинений желатин додайте до йогурту (кімнатної температури) і ретельно перемішайте. Йогуртове желе викладіть у форми і поставте в холодильник до повного застигання.
-
Приготуйте ягідне желе. Ягоди залийте водою, доведіть до кипіння і кип’ятіть пару хвилин. Процідіть компот. До компоту додайте цукор, перемішайте. Кілька ягід і трохи компоту залиште для прикраси десерту. Желатин насипте у вишневий компот і ретельно розмішуйте близько 3-5 хвилин до повного розчинення желатину.
-
На застигле йогуртове желе викладіть ягоди, злегка вдавлюючи їх у йогуртовий шар. Акуратно залийте вишневим желе. Поставте в холодильник не менше ніж на 2-3 години до повного застигання.
-
При подачі, полийте десерт компотом і посипте ягодами. Прикрасьте м’ятою.
- Яблука в кавуново-динному соку
- Млинцевий пиріг з сиром, курагою та шоколадом
- Банани в шоколаді зі згущеним молоком
- Малинове парфе «Мрії про літо»
- Пампушки з шоколадним кремом