
Качина печінка в яблучному клярі
Рівень складності:
Легко
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
2
Час приготування:
40 min
Інгредієнти для приготування: Качина печінка в яблучному клярі
- печінка качина: 10 шт.
- яблуко: 1 шт.
- яйце: 1 шт.
- борошно: 50 г
- сік лимонний: 2-3 ст. ложки
- коньяк (за смаком): 2-3 ст. ложки
- сіль і перець за смаком
Як приготувати Качина печінка в яблучному клярі
Готуємо так:
- Печінку помити і обсушити паперовим рушником. Посолити, поперчити і відкласти на кілька хвилин. Яблуко почистити від шкірки і серцевини, потерти на великій тертці.
- Приготувати кляр: яйце збити, додати борошно, потерте яблуко, лимонний сік, коньяк, посолити, все разом злегка збити. Накрити посудину з кляром рушником і залишити на 10-15 хвилин.
- Печінку вмочувати у кляр й обсмажувати у розігрітій олії по 3-4 хвилини з кожного боку. Обсмажену печінку викласти на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Подавати з зеленню, яблуками і тоненькими скибками червоного перцю.
- Зверніть увагу, кляр погано утримується на печінці. Тому його слід поправляти ложкою. Або ж, можна обвалювати печінку у борошні, а потім обмочувати у клярі.
- Олія для смаження не повинна бути сильно нагрітою, бо кляр підгоратиме, а печінка не встигне добре просмажитись.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
-
Свинина з курагою, запечена в тісті
-
Відбивні зі свинини в кунжутній паніровці
-
Гостра паста
-
Зрази з овочами
-
Каннеллоні, фаршировані фетою і помідорами