camcumgirls
Качина печінка в яблучному клярі

Качина печінка в яблучному клярі

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 2
Час приготування: 40 min

Інгредієнти для приготування: Качина печінка в яблучному клярі

  • печінка качина: 10 шт.
  • яблуко: 1 шт.
  • яйце: 1 шт.
  • борошно: 50 г
  • сік лимонний: 2-3 ст. ложки
  • коньяк (за смаком): 2-3 ст. ложки
  • сіль і перець за смаком

Як приготувати Качина печінка в яблучному клярі

Готуємо так:

  1. Печінку помити і обсушити паперовим рушником. Посолити, поперчити і відкласти на кілька хвилин. Яблуко почистити від шкірки і серцевини, потерти на великій тертці.
  2. Приготувати кляр: яйце збити, додати борошно, потерте яблуко, лимонний сік, коньяк, посолити, все разом злегка збити. Накрити посудину з кляром рушником і залишити на 10-15 хвилин.
  3. Печінку вмочувати у кляр й обсмажувати у розігрітій олії по 3-4 хвилини з кожного боку. Обсмажену печінку викласти на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Подавати з зеленню, яблуками і тоненькими скибками червоного перцю.

 

  • Зверніть увагу, кляр погано утримується на печінці. Тому його слід поправляти ложкою. Або ж, можна обвалювати печінку у борошні, а потім обмочувати у клярі.
  • Олія для смаження не повинна бути сильно нагрітою, бо кляр підгоратиме, а печінка не встигне добре просмажитись.
Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал