
Капоната
Рівень складності:
Легко
Цінова категорія:
Вище середнього
Кількість порцій:
2
Час приготування:
60 min
Інгредієнти для приготування: Капоната
- стебла селери : 6-8 шт.
- зелені оливки без кісточок: 50 г
- мигдаль: 50 г.
- оливкова олія: 50 мл
- світлі родзинки без кісточок: 30 г.
- оцет: 2 ст. ложки
- каперси: 1,5 ст. ложки
- цукор: 1 ч. ложка
- панірувальні сухарі: 1 ст. ложка
Як приготувати Капоната
Готуємо так:
- Мигдаль залити кип’ятком на 10-15 хвилин, після цього почистити його від шкірки, порізати великими шматочками та обсмажити на розігрітій сковороді до золотистого кольору.
- Якщо родзинки дуже сухі та тверді, залити їх гарячою водою на 10 хвилин, після цього воду злити.
- Стебла селери почистити від жорстких прожилок, нарізати шматочками товщиною приблизно 1 см. Воду в каструлі довести до кипіння, зменшити вогонь. Відварювати селеру протягом 8-10 хвилин та відкинути на друшляк.
- Викласти у велику каструлю оливки, каперси, залити їх оливковою олією. Викласти поверх відварену селеру. Ретельно все перемішати, додати оцет і цукор та готувати на помірному вогні, поки не випарується оцет.
- Зняти каструлю з вогню, додати мигдаль та родзинки. Помішуючи масу, всипати панірувальні сухарі. Дати капонаті повністю вистигнути.
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
-
Рагу з баклажанів і лісових грибів
-
Гарячий «Наполеон» з картопляно-грибним кремом
-
Закуска міні-кексики з оливками
-
Новорічна закуска “Пеньок з грибами”
-
Яйця з прянощами