Каре з телятини

Каре з телятини

Рівень складності: Складно
Цінова категорія: Вище середнього
Кількість порцій: 2
Час приготування: 40 min

Інгредієнти для приготування: Каре з телятини

  • вирізка яловича на кісточці - 600 г,
  • олія соняшникова - 40 г,
  • вершки 30% жирності - 80 г,
  • коньяк - 10 г,
  • масло вершкове - 40 г,
  • перець чорний колотий - 10 г,
  • спеції для грилю - 2 г,
  • сіль і перець.

Як приготувати Каре з телятини

1. Очищуємо вирізку від зайвого жиру і плівок, після чого натираємо її соняшниковою олією, сіллю і перцем. Залишаємо м’ясо маринуватися протягом години.

2. Готуємо соус. Вершкове масло на маленькому вогні обережно розтопимо до рідкої консистенції, але щоб не перекипіло. Додамо в масло колотий перець і спеції для грилю, перемішаємо і збільшимо вогонь.

3. Додамо коньяк і випаруємо спирт. Це дуже важливий момент, адже якщо спирт не випарується, то соус може не загуснути. Після випаровування спирту додати в соус вершки і довести до кипіння. Тут теж важливо, щоб соус не перекипів, оскільки вершки можуть збитися.

4. Коли м’ясо промаринувалося, посмажимо його на грилі. У домашніх умовах можна використовувати грилевую сковорідку. Обсмажимо м’ясо з кожної сторони по 8-10 хвилин на середньому вогні.

5. Тепер у м’яса утворилася смачна скоринка, але в середині воно ще трохи вогкувате.

6. Якщо ви не любите напівпросмажене м’ясо, то до готовності його можна довести, поставивши в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин.

7. Залишилося викласти м’ясо на тарілку і полити його соусом. Як гарнір можна використовувати картопляне пюре, рис, овочі. Для прикраси краще всього підійдуть листя салату, петрушка та інша зелень.

Смачного!

Рецепт приготування страви від шеф-кухаря ірландського пабу “Дублін” Богдана Куриці.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал