camcumgirls
Картопляна запіканка з грибами, броколі і беконом

Картопляна запіканка з грибами, броколі і беконом

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 4
Час приготування: 80 min

Інгредієнти для приготування: Картопляна запіканка з грибами, броколі і беконом

  • картопля - 3 шт.,
  • броколі - 200 г,
  • гриби - 200 г,
  • копчений бекон - 250 г,
  • сир - 250 г,
  • зелень петрушки - 0,5 пучка,
  • яйця - 4 шт.,
  • молоко - 350 мл,
  • сіль - за смаком,
  • олія - для змащування форми.

Як приготувати Картопляна запіканка з грибами, броколі і беконом

  1. Очищену картоплю відваріть в киплячій підсоленій воді 5 хвилин, охолодіть і поріжте кружечками.

  2. Броколі відваріть в киплячій воді 3 хвилини.

  3. Гриби відваріть в підсоленій воді 7-10 хвилин і наріжте невеликими шматочками.

  4. Копчений бекон поріжте невеликими шматочками.

  5. Обсмажте гриби на рослинній олії 5-7 хвилин, додайте бекон, перемішайте і смажте ще 5 хвилин.

  6. Сир натріть на крупній тертці.

  7. Зелень петрушки вимийте, обсушіть, розберіть на листочки або дрібно поріжте.

  8. Яйця збийте з молоком і сіллю до однорідності.

  9. У змащену олією форму викладіть кружечки картоплі, посипте сиром, викладіть обсмажені з беконом гриби, посипте сиром, зверху викладіть броколі. Залийте запіканку збитими з молоком яйцями, посипте сиром, що залишився.

  10. Запікайте страву в розігрітій до 180 °C духовці 40-50 хвилин.

Залишити коментар

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Відповіді до Картопляна запіканка з грибами, броколі і беконом

  1. Насправді поживна страва, моя матуся кожного року на Новий Рік готує цю запіканку, така склалася вже традиція і я цю страву дуже люблю, особливо подобається, що вона завжди така соковита виходить. Але замість бекону мама кладе туди куряче філе або свинину, теж дуже смачно виходить. А гриби беремо вешенки або печериці.

  2. класний рецепт – смачно і просто в приготуванні. для різноманітності я додаю в нього овочі по сезону. влітку це кабачки, баклажани, болгарський перець, взимку – гарбуз. смачніше це блюдо буде, якщо замість молока використовувати вершки 10%, а перед подачею до столу посипати його дрібно порубаним часником або зеленою цибулею.

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал