Картопляний гратен

Картопляний гратен

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 4
Час приготування: 50 min
Калорійність: 2 Ккал

Інгредієнти для приготування: Картопляний гратен

  • картопля: 12-14 шт.
  • масло вершкове: 50 г.
  • вершки: 600 мл.
  • часник: 3-4 зубці
  • сир: 250 г
  • чебрець сухий, перець чорний мелений, мускатний горіх , сіль: за смаком

Як приготувати Картопляний гратен

Готуємо так:

  1. Картоплю помити, почистити і нарізати тоненькими пластинками. Форму для гратену змастити рослинною олією і посипати порізаним 1 зубчиком часнику. Решту часнику пропустимо через прес.
  2. Сир накрити на крупній тертці. У змащену форму щільним шаром викласти картоплю, посипати його чебрецем, мускатним горіхом, часником, посолити і поперчити. Полити цей шар картоплі вершками і посипати тертим сиром. Слідом знову: шар картоплі, спеції, вершки, тільки сир вже не класти.
  3. Поставити форму з картопляним гратеном в гарячу духовку і запікати його до тих пір, поки картопля не стане м’якою, при температурі 180 °С. У самому кінці приготування дістати форму з запіканкою з духовки, посипаємо сиром і поставити ще на 10 хвилин, поки сир не розплавиться і не перетвориться на золотисту скориночку. 

*  Щоб картопляний гратен приготувався швидше, картоплю краще за все спочатку  трошки відварити.

 

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал