Кекс «Тюльпан»

Кекс «Тюльпан»

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 8
Час приготування: 90 min

Інгредієнти для приготування: Кекс «Тюльпан»

  • борошно - 1,5 склянки,
  • рослинна олія - 3/4 склянки,
  • цукор - 1,5 склянки,
  • яйця - 7 шт.,
  • пекарський порошок - 1 ч. ложка,
  • какао - 1 ст. ложка,
  • кисіль вишневий без цукру - 1 упаковка,
  • мак - 1/3 склянки,
  • вишня з компотом - за смаком,
  • вершкове масло - для змащування форми,
  • сухарі - для посипання форми.

Як приготувати Кекс «Тюльпан»

  1. Відокремте жовтки від білків. Білки збийте в густу піну. Поступово додайте цукор. Послідовно додайте борошно, пекарський порошок і масло. Замісіть тісто.

  2. Тісто розділіть на 4 частини. У першу частину додайте 2 ст. ложки борошна, 3 яєчні жовтки. Вилийте тісто у форму для кексів (довжиною 30 см), змащену вершковим маслом і посипаною сухарями.

  3. У другу частину додайте какао і 2 яєчних жовтки. Тісто викладіть на перший шар.

  4. У третю частину додайте вишневий кисіль і 2 яєчних жовтки. Тісто викладіть на другий шар.

  5. У четверту частину додайте мак. Тісто викладіть на третій шар.

  6. Уздовж тіста, на середину викладіть вишні, одна за одною, і втисніть їх у тісто.

  7. Випікайте в нагрітій до 180 °C духовці близько 65 хвилин.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Відповіді до Кекс «Тюльпан»

  1. Я не є в Україні
    Підкажіть вагу для кисіль вишневий без цукру – 1 упаковка
    Дуже дякую

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал