Кекс «Тюльпан»
Рівень складності:
Легко
Цінова категорія:
Доступно
Кількість порцій:
8
Час приготування:
90 min
Інгредієнти для приготування: Кекс «Тюльпан»
- борошно - 1,5 склянки,
- рослинна олія - 3/4 склянки,
- цукор - 1,5 склянки,
- яйця - 7 шт.,
- пекарський порошок - 1 ч. ложка,
- какао - 1 ст. ложка,
- кисіль вишневий без цукру - 1 упаковка,
- мак - 1/3 склянки,
- вишня з компотом - за смаком,
- вершкове масло - для змащування форми,
- сухарі - для посипання форми.
Як приготувати Кекс «Тюльпан»
-
Відокремте жовтки від білків. Білки збийте в густу піну. Поступово додайте цукор. Послідовно додайте борошно, пекарський порошок і масло. Замісіть тісто.
-
Тісто розділіть на 4 частини. У першу частину додайте 2 ст. ложки борошна, 3 яєчні жовтки. Вилийте тісто у форму для кексів (довжиною 30 см), змащену вершковим маслом і посипаною сухарями.
-
У другу частину додайте какао і 2 яєчних жовтки. Тісто викладіть на перший шар.
-
У третю частину додайте вишневий кисіль і 2 яєчних жовтки. Тісто викладіть на другий шар.
-
У четверту частину додайте мак. Тісто викладіть на третій шар.
-
Уздовж тіста, на середину викладіть вишні, одна за одною, і втисніть їх у тісто.
-
Випікайте в нагрітій до 180 °C духовці близько 65 хвилин.
Залишити відповідь
2 Відповіді до Кекс «Тюльпан»
Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Рекомендуємо приготувати:
Я не є в Україні
Підкажіть вагу для кисіль вишневий без цукру – 1 упаковка
Дуже дякую
1 упаковка = 90 грам