Кекс з маком і апельсиновим сиропом

Кекс з маком і апельсиновим сиропом

Рівень складності: Легко
Цінова категорія: Доступно
Кількість порцій: 8
Час приготування: 80 min

Інгредієнти для приготування: Кекс з маком і апельсиновим сиропом

  • Для тіста:
  • борошно - 300 г,
  • яйця - 3 шт.,
  • молоко - 180 мл,
  • масло - 150 г,
  • цедра 1 апельсину,
  • мак - 50 г,
  • цукор - 130 г,
  • розпушувач - 2 ч. ложки.
  • Для сиропу:
  • апельсини - 2 шт.,
  • цукор - 220 г.

Як приготувати Кекс з маком і апельсиновим сиропом

  1. Молоко доведіть до кипіння. Мак залийте молоком, накрийте і залиште набухати.

  2. Розм’якшене масло збийте з цукром до утворення пишної білої маси. Продовжуючи збивати, введіть по одному яйцю.

  3. У яєчно-масляну суміш введіть мак з молоком, перемішайте. Борошно просійте з розпушувачем. Додайте цедру апельсина, вимісіть до утворення однорідної маси.

  4. Форму для випічки змастіть олією і викладіть тісто, розрівняйте.

  5. Випікайте в розігрітій до 180-200 °C духовці близько 30 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою.

  6. Приготуйте сироп. З двох апельсинів зніміть цедру. Один апельсин поріжте тонкими часточками. З другого апельсина видавіть сік. У каструлю з товстим дном вилийте сік, додайте цукор і цедру. Поставте на слабкий вогонь і варіть 30-40 хвилин до густоти.

  7. Готовий кекс вийміть з духовки, остудіть. Кекс полийте сиропом, зверху викладіть цедру.

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дізнавайтесь про нові рецепти першими:
Підписуйтесь на e-mail розсилку:
Встановіть додаток для вашого браузера:
Підписуйтесь на оновлення в соц мережах:
Кулінарний журнал Кулінарний журнал